We gebruiken Cookies om functies voor social media te bieden of om website verkeer te analyseren.
Privacyverklaring
 • Opleiding vakdiploma visagie
 • Inhoud
 • Opleidingsspecificatie
 • Examen

Waarom een opleiding visagie?

Tijdens de opleiding visagie van Acuive word je opgeleid tot professioneel visagist. Als visagist, of make-up artist, ben je specialist op het gebied van make-up en houd je je bezig met het gezicht. Je accentueert de sterke kanten van het gezicht en camoufleert de minder sterke kanten. Om dit goed te kunnen doen, moet je veel verstand hebben van verschillende huidtypes en –kleuren. Daarnaast moet je op de hoogte zijn van de trends en ontwikkelingen op het gebied van make-up. Visagist, een prachtig vak! Daarom volg jij een opleiding visagie!

Checklist opleiding visagie

Om te kijken of een opleiding visagie iets voor jou is, hebben wij een korte checklist gemaakt met kenmerken die bij een visagist in spé passen:  

 • Je bent geïnteresseerd in alle mogelijkheden om mensen er zo goed mogelijk uit te laten zien.
 • Je bent sociaal en legt makkelijk contact met zowel je klanten als modellenbureaus, modehuizen enzovoort.
 • Je bent geïnteresseerd in alle ontwikkelingen rondom make-up, kleuren, styling enzovoort.
 • Je kunt zelfstandig werken en bent bereid om flink aan te pakken.

Werkmogelijkheden visagist

Als visagist heb je veel mogelijkheden in het werkveld. Veel visagisten werken voor schoonheidssalons, cosmeticamerken of parfumerieën. Uiteraard kun je ook aan de slag bij modellenbureaus, kapsalons, modeshows en modehuizen. Daarnaast kun je als zelfstandige werken voor bruiloften, fotoshoots, gala’s en premières. 

Waarom een opleiding visagie bij Acuive?

 • Jij leert voor een erkend vakdiploma binnen 10 maanden.
 • Jij krijgt les van hooggekwalificeerde docenten.
 • Jij krijgt les in de mooiste praktijklocatie in Amersfoort.
 • Jij hebt een goed vooruitzicht op een leuke baan.

 

 

De opleiding visagie is inclusief: 

 • 4 praktijklesdagen.
 • Les in de mooiste praktijklocatie van Nederland in Amersfoort (Recordweg 1). De lesuren zijn tussen 09.00 en 17.00 uur op vrijdag of zaterdag.
 • Het beste studiemateriaal.
 • Flexibele examinering.
 • Geaccepteerd diploma. 

Op de gecomprimeerde en intensieve gratis praktijklesdagen, in kleine groepen van maximaal 10 personen, doe je samen met je medestudenten alle praktijkervaring op die je nodig hebt.

Praktijk- en beroepsgericht

Modern vakmanschap vereist meer dan alleen vakkennis. Daarom word je bij ons praktijk- en beroepsgericht opgeleid. We vinden het belangrijk dat je jezelf ook na je opleiding (financieel) kunt redden. Daar stemmen we onze lessen van de opleiding visagie dan ook op af.

 

 

 

Opleidingsspecificatie opleiding visagie

Vooropleiding Geen, goede kennis van de Nederlandse taal is gewenst.
Aanbevolen studieduur 5 tot ... maanden*
Lesgeld vanaf € 895,- 
Inschrijfkosten € 75,-
Examinerende instantie Exuive
Theorie-examens 1
Praktijkexamen met portfolio 1
Examenkosten Afhankelijk van de actuele prijzen van de examinerende instantie.
Lesboeken Geen, het benodigde lesmateriaal is in de opleiding opgenomen.
Stage Niet nodig.
Vrijstelling Niet mogelijk.

 

* De genoemde studieduur geldt bij een gemiddeld studietempo. Uiteraard kun je sneller studeren als je dat wilt en zo de cursus vlugger afronden, of langzamer als je dat wenst.

** Kies je voor betaling in termijnen, dan worden de kosten met 15% (deelbetalingskosten) verhoogd! Eventuele tussentijdse prijswijzigingen worden niet doorberekend.  

Kosten opleiding visagie

De kosten voor de opleiding pedicure zijn inclusief studieboeken of -readers, (studie-) en praktijklesdagen. De examen- en materiaalkosten vallen hier niet onder. Behalve het volgen van de praktijklesdagen op school moet je veel thuis oefenen om ook de praktijk zo goed mogelijk te leren beheersen. Daarom heb je voor deze opleiding visagie een materiaalpakket nodig. Om teleurstellingen te voorkomen, wordt dat door de school geleverd. Een mooie bijkomstigheid hiervan is dat je meteen je investeringen kunt terugverdienen.

Onze opleiding pedicure is vrijgesteld van BTW en onder voorbehoud van prijswijzigingen door derden. 

 

 

 

Examen opleiding visagie

Alle examens worden afgenomen door Exuive, een onafhankelijke exameninstelling voor alle beroepen in de Uiterlijke Verzorgingsbranche. De examens worden afgenomen op de locatie CollegePoint in Amersfoort, waar ook alle praktijklesdagen worden gevolgd. Exuive is door het ministerie van OC&W aangewezen als erkende exameninstelling. Je bent dus verzekerd van een vakdiploma. 

Bij Exuive worden alle theorie-examens digitaal afgenomen. Daarvoor betaal je geen extra kosten. Het voordeel van dit digitale examen is dat je meteen weet of je bent geslaagd of gezakt en wat je behaalde cijfer is. Bij onverhoopt zakken, bestaat er een herexamenregeling. Daardoor kun je meteen herkansen. 

Ook de praktijkexamens van Exuive zijn van hoge kwaliteit. De examens, of  'Proeven van Bekwaamheid', worden afgenomen door hoog opgeleide, vriendelijke assessoren die je alle ruimte geven om te laten zien wat je kunt. Na dit examen krijg je een evaluatiegesprek, waarin je meteen hoort of je geslaagd bent of gezakt en wat eventueel beter kan. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent en hoeft je studie geen onnodige vertraging op te lopen. 

Je kunt iedere tweede zaterdag van de maand, of twee weken later op dinsdagmiddag, één of meer theorie-examens afleggen. De praktijkexamens vinden iedere maand plaats. Alle examendata zijn vastgelegd. Een examen moet uiterlijk vier weken voor het examen zijn aangevraagd met een inschrijfformulier.

 

Inschrijfformulier Opleidingen / Curussen

Via onderstaand formulier kun je je inschrijven voor een van onze opleidingen of cursussen. Kies eerst je opleiding of cursus. Vul vervolgens jouw persoonlijke gegevens in. Onderaan deze pagina kun je jouw inschrijving bevestigen, waarna je jouw lesmateriaal ontvangt en wij contact zullen opnemen.

Kijk voor de opleidingsspecificaties bij de desbetreffende cursus/ opleiding of themadag.

* = verplichte velden

Selecteer jouw opleiding / cursus*

Vul jouw persoonlijke gegevens in

Heeft u vragen over deze keuzes bel ons dan op: 088 - 37 45 400
Let op: betaling per maand of in termijnen is alleen mogelijk indien dit bij de opleiding is vermeld.
Ik heb de Algemene voorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord.*
Administratie- en inschrijvingskosten bedragen €75,- voor alle opleidingen en €25,- voor cursussen

Acuive kantoor

Acuive opleidingen bv
Hoofdkantoor
Dijkhuizen 13
7961 AE Ruinerwold
T: 088 - 37 45 400

 

Praktijklessen/examenlocatie

Praktijklessen/examenlocatie
CollegePoint
Recordweg 1
3821 AS AmersfoortT: 033 - 45 66 500

contact