We gebruiken Cookies om functies voor social media te bieden of om website verkeer te analyseren.
Privacyverklaring
 • Opleiding schoonheidsspecialiste
 • Inhoud
 • Opleidingsspecificatie
 • Examen
 • Allround schoonheidsspecialiste

Waarom een opleiding schoonheidsspecialiste?

Goed, jij denkt erover om schoonheidsspecialiste te worden? Of je wilt gewoon naar alle mogelijkheden van deze opleiding kijken? Dat is een mooie eerste stap. Schoonheidsspecialiste is namelijk een heel mooi beroep. En niet onbelangrijk, er is werk zat! Je leest meer over de werkmogelijkheden op onze site.

Is de opleiding schoonheidsspecialiste iets voor jou?

Om te weten of de opleiding schoonheidsspecialiste iets voor jou is, moet je natuurlijk ook weten wat het vak inhoudt. Een schoonheidsspecialiste behandelt en verzorgt de huid. Dat kan op cosmetisch vlak, maar zeker ook op het gebied van ontspanning. Door het uitvoeren van verschillende soorten massages komt de klant bij jou tot rust. In het kort komt het erop neer dat jij een belangrijke bijdrage levert aan het goede gevoel van jouw klanten. Iemand die er aantrekkelijk en verzorgd uitziet, voelt zich vaak goed. Verder geef je advies over de behandeling van huidproblemen en verkoop je (cosmetische) producten.

Laat jij mensen zich van binnen en buiten goed voelen?

Je moet als schoonheidsspecialiste niet alleen goed zijn in jouw vak, maar ook goed met allerlei type mensen kunnen omgaan. Dat jij jouw klant centraal stelt en sociaal/communicatief sterk bent, spreekt daarom voor zich. In dit beroep zijn ook een zelfstandige houding, gestructureerd werken en aandacht voor hygiëne heel belangrijk. Kortom, de klant voelt zich na een behandeling van een goede schoonheidsspecialiste zowel van binnen als van buiten beter. Daarom volg jij een opleiding schoonheidsspecialiste!

Checklist

Als je er over denkt om de opleiding schoonheidsspecialiste te volgen, bedenk dan eens of de volgende kenmerken bij jou passen:

 • Je hecht veel waarde aan uiterlijke verzorging en bent geïnteresseerd in allerlei manieren om mensen er zo goed mogelijk uit te laten zien.
 • Je vindt het leuk om je te verdiepen in de werking van het menselijk lichaam en de huid.
 • Je bent sociaal en vindt het leuk contacten te leggen en te onderhouden.
 • Je kunt zelfstandig werken en bent bereid om flink aan te pakken. 

Waarom een opleiding schoonheidsspecialiste bij Acuive?

 • Jij leert voor een door Anbos erkend diploma, binnen 10 maanden.
 • Jij volgt een persoonlijk studietraject en leert dus in je eigen tempo.
 • Jij hebt de beschikking over een eigen opleidingscoach en adviseur.
 • Jij studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage van Nederland.
 • Jij krijgt les van de beste docenten.
 • Jij krijgt les in de mooiste praktijklocatie van Nederland.
 • Jij werkt met de modernste apparatuur.

 

 

Inhoud opleiding schoonheidsspecialiste

Tijdens de opleiding schoonheidsspecialiste krijg je alle kennis en vaardigheden die je later nodig hebt in je beroep en méér. De opleiding bestaat uit de volgende kerntaken:

 • Uitvoeren van een huidanalyse.
 • Opstellen van een behandelplan.
 • Uitvoeren van lichaams- en gezichtsbehandelingen.
 • Uitvoeren van cosmetische hand-, nagel- en voetbehandelingen.
 • Uitvoeren van gespecialiseerde behandelingen.
 • Adviseren over en verkopen van huidverzorgende producten en diensten.
 • Vestigen als zelfstandig schoonheidsspecialiste en uitvoeren van ondernemersactiviteiten.

Kies je eigen studiewijze

Bij Acuive kun je op verschillende manieren de opleiding schoonheidsspecialiste volgen. Je kunt ervoor kiezen om veel zelf te doen of juist veel klassikale lessen te volgen. Studeer je het liefste zelfstandig, in het tempo dat jij prettig vindt? Dan kies je voor de flexibele variant. Je volgt enkele klassikale praktijklesdagen op een moment dat het jou uitkomt. Wil je liever vaste contact momenten en meer klassikale bijeenkomsten? Dan kies je voor een klassikale variant. Wil je extra voordelig uit zijn dan kies je voor de basic variant. Je kunt kiezen uit de volgende studie mogelijkheden:

 • Basic € 895,-
 • Flexibel € 1.495,-
 • Flexibel klassikaal € 1.995,-

Met ons persoonlijk studie advies ben jij verzekerd van de opleiding schoonheidsspecialiste die bij jou past! Wil je meer informatie over deze studiewijzen, inclusief de kosten, neem dan gerust contact met ons op of bezoek één van onze open dagen. Je bent van harte welkom!

Praktijk- en beroepsgericht onderwijs

Modern vakmanschap vereist meer dan alleen vakkennis. Daarom word je bij ons praktijk- en beroepsgericht opgeleid. We vinden het belangrijk dat je jezelf ook na je opleiding (financieel) kunt redden. Daar stemmen we onze lesdagen van de opleiding schoonheidsspecialiste dan ook op af.

Open dag

Kom langs op één van onze open dagen en ervaar de sfeer van onze opleiding. Op de derde zaterdag van de maand bieden wij geïnteresseerden de kans om langs te komen en kennis te maken met medewerkers en docenten. Ook kun je onze praktijkruimtes bekijken en is er gelegenheid om vragen te stellen. Hou onze agenda in de gaten en kom langs op onze volgende open dag.

Over Acuive

Bij Acuive werken hooggekwalificeerde docenten die jou helpen bij het behalen van een erkend diploma. Je stelt zelf jouw studietraject samen en kunt dit aanpassen aan een tempo dat voor jou prettig is. Het diploma dat je haalt, is erkend door een externe exameninstellingen voor de Uiterlijke Verzorgingsbranche en geeft je hierdoor de mogelijkheid om bijvoorbeeld in het buitenland te werken. Elk jaar weer hebben wij hoge slagingspercentages, waardoor jij zo min mogelijk geld kwijt bent aan examenkosten. De praktijklessen worden gegeven bij CollegePoint in Amersfoort, het mooiste lesgebouw van Nederland.

 

 

 

Opleidingsspecificatie opleiding schoonheidsspecialiste

Vooropleiding Geen. Beheersing van de Nederlandse taal is gewenst.
Aanbevolen studieduur 5 tot ... maanden*
Lesgeld vanaf € 895,-
Inschrijfkosten € 75,-
Examinerende instantie Exuive
Theorie-examens 4
Praktijkexamens
Portfolio ondernemen 1
Examenkosten Afhankelijk van de actuele prijzen van de examinerende instanties.
Lesboeken Geen, het benodigde lesmateriaal is in de opleiding opgenomen.
Stage Niet nodig.

 

* De genoemde studieduur geldt bij een gemiddeld studietempo. Uiteraard kun je sneller studeren als je dat wilt en zo de cursus sneller afronden of langzamer als dat je beter uitkomt.

** Kies je voor betaling in termijnen, dan wordt het totaalbedrag met 10% (deelbetalingskosten) verhoogd. Eventuele tussentijdse prijswijzigingen worden niet doorberekend.

Kosten

De kosten voor de opleiding schoonheidsspecialiste zijn inclusief studieboeken of -readers, (studie-) en praktijklesdagen. De examen- en materiaalkosten vallen hier niet onder. Behalve het volgen van de praktijklesdagen op school moet je veel thuis oefenen om de praktijk zo goed mogelijk te leren beheersen. Daarom heb je voor deze opleiding schoonheidsspecialiste een materialenpakket nodig. Om teleurstellingen te voorkomen, wordt dat door de schoolshop van CollegePoint geleverd, tegen inkoopprijs (+BTW). Een mooie bijkomstigheid hiervan is dat je nooit teveel betaalt en meteen je investeringen kunt terugverdienen.

 

 

Examen opleiding schoonheidsspecialist

Alle examens worden afgenomen door Exuive, een onafhankelijke exameninstelling voor alle beroepen in de Uiterlijke Verzorgingsbranche. De examens worden afgenomen op de locatie van CollegePoint in Amersfoort, waar ook alle praktijklesdagen worden gevolgd. Exuive is door het ministerie van OC&W aangewezen als erkende exameninstelling. Je bent dus verzekerd van een goed branchediploma, waarmee je kunt doorleren en wat internationaal wordt erkend. 

Bij Exuive worden alle theorie-examens digitaal afgenomen. Daarvoor betaal je geen extra kosten. Het voordeel van dit digitale examen is dat je meteen weet of je bent geslaagd of gezakt en wat je behaalde cijfer is. Bij onverhoopt zakken bestaat er een herexamenregeling. Daardoor kun je meteen herkansen.

Ook de praktijkexamens van Exuive zijn van hoge kwaliteit. De examens, of  'proeven van bekwaamheid', worden afgenomen door hoog opgeleide, vriendelijke assessoren, die je alle ruimte geven om te laten zien wat je kunt. Na dit examen krijg je een evaluatiegesprek, waarin je meteen hoort of je geslaagd bent of gezakt en wat eventueel beter kan. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent en hoeft je studie geen onnodige vertraging op te lopen. 

Je kunt iedere tweede zaterdag van de maand, of twee weken later op dinsdagmiddag, één of meer theorie-examens afleggen. De praktijkexamens vinden iedere maand plaats. Alle examendata zijn vastgelegd. Een examen moet uiterlijk vier weken voor het examen zijn aangevraagd met een inschrijfformulier.

Vrijstellingen 

Voor sommige deelkwalificaties van de opleiding schoonheidsspecialiste kun je in aanmerking komen voor een vrijstelling. Deze wordt door de examinerende instantie verleend. Als je in aanmerking denkt te komen voor één of meerdere vrijstellingen, kun je dit aangeven op het aanmeldingsformulier. Je dient hierbij een kopie van je diploma’s en/of certificaten met cijferlijst toe te voegen op basis waarvan je denkt voor vrijstellingen in aanmerking te komen. Voor de aanvraag van een vrijstelling worden kosten doorberekend. Wil je hier meer informatie over? Bel of mail ons gerust.

 

 

Allroundopleiding schoonheidsspecialiste

Wanneer je de opleiding schoonheidsspecialiste met succes hebt afgerond, kun je in korte tijd doorgroeien naar allround schoonheidsspecialiste. Als allround schoonheidsspecialiste is je doelgroep net wat uitgebreider en kun je bijvoorbeeld klanten met acne behandelen. Ook kun je jezelf registreren bij de ANBOS (Algemene Branche Organisatie Schoonheidsverzorging). Zoek je een betaalbare en flexibele opleiding, waarmee je kunt studeren in je eigen tijd en tempo? Naast bijvoorbeeld je salon, een baan of een druk gezin? Bij Acuive bieden we de opleiding allround schoonheidsspecialiste aan.

Specialisaties

Goed nieuws! Bij Acuive kun je na het volgen van de opleiding schoonheidsspecialiste uiteraard verder studeren voor allround schoonheidsspecialiste. Deze opleiding bestaat uit een aantal specialisaties + ondernemen op niveau 4. Wil je liever niet de volledige opleiding volgen, dan kun je ook elke specialisatie apart volgen. Daarnaast biedt Acuive ook andere specialisaties aan. Alle specialisaties zijn door Anbos erkend en sommige geven ook recht op vergoedingen van de ziektekostenverzekeraars. Eerder schreven wij al dit nieuwsbericht hierover.

Aanmelden kan via info@acuive.nl

Inschrijfformulier Opleidingen / Curussen

Via onderstaand formulier kun je je inschrijven voor een van onze opleidingen of cursussen. Kies eerst je opleiding of cursus. Vul vervolgens jouw persoonlijke gegevens in. Onderaan deze pagina kun je jouw inschrijving bevestigen, waarna je jouw lesmateriaal ontvangt en wij contact zullen opnemen.

Kijk voor de opleidingsspecificaties bij de desbetreffende cursus/ opleiding of themadag.

* = verplichte velden

Selecteer jouw opleiding / cursus*

Branchediploma Schoonheidsspecialiste Prijs ineens: € vanaf 895,-
Prijs per maand: € op aanvraag
(10 maanden)
Branchediploma Allround Schoonheidsspecialiste Prijs ineens: € vanaf 1395,-
Prijs per maand: € op aanvraag
(10 maanden)
Specialisatie Acne behandeling Prijs ineens: € vanaf 695,-
Prijs per maand: € op aanvraag
(10 maanden)
Specialisatie Spatadertherapie Prijs ineens: € vanaf 795,-
Prijs per maand: € op aanvraag
(10 maanden)
Specialisatie Huidverbeterende massage Prijs ineens: € vanaf 695,-
Prijs per maand: € op aanvraag
(10 maanden)
Specialisatie Oosterse massage (Shiatsu) Prijs ineens: € vanaf 695,-
Prijs per maand: € op aanvraag
(10 maanden)

Vul jouw persoonlijke gegevens in

Heeft u vragen over deze keuzes bel ons dan op: 088 - 37 45 400
Let op: betaling per maand of in termijnen is alleen mogelijk indien dit bij de opleiding is vermeld.
Administratie- en inschrijvingskosten bedragen €75,- voor alle opleidingen en €25,- voor cursussen

Acuive kantoor

Acuive opleidingen bv
Hoofdkantoor
Dijkhuizen 13
7961 AE Ruinerwold
T: 088 - 37 45 400

 

Praktijklessen/examenlocatie

Praktijklessen/examenlocatie
CollegePoint
Recordweg 1
3821 AS AmersfoortT: 033 - 45 66 500

contact