Inhoud pedicure opleiding

De pedicure opleiding bestaat uit de volgende kerntaken:

 • Kerntaak 1: een basis pedicure behandeling uitvoeren.
 • Kerntaak 2: voorbereiden op zelfstandig ondernemerschap.

En uit de volgende onderdelen/toetsen:

Theorie

 • Algemene anatomie en fysiologie.
 • Specifieke anatomie, fysiologie en pathologie.
 • Theorie van de praktijk en orthopedie.

Casus

 • Overall inzichttoets pedicure.

Praktijk

 • Proeve van bekwaamheid basis pedicure.

 Portfolio assessment

 • Onderneming starten, niveau 3.

 De opleiding is inclusief:

 • 7 praktijkdagen.
 • Het beste studiemateriaal.
 • De mooiste praktijklocatie.
 • Flexibele examinering.
 • Erkend diploma.

Praktijk- en Beroepsgericht

Modern vakmanschap vereist meer dan alleen vakkennis. Daarom word je bij ons praktijk- en beroepsgericht opgeleid. Op die manier krijg je extra bagage mee, namelijk: het vermogen om in iedere situatie de ideale combinatie van kennis, vaardigheden en houding toe te passen. Op de gecomprimeerde en intensieve gratis praktijklesdagen, in kleine groepen van maximaal 10 personen, doe je samen met je medestudenten alle praktijkervaring op die je nodig hebt.

Direct inschrijven?

Opleidingsspecificatie brancheopleiding pedicure

Vooropleiding Geen, goede kennis van de Nederlandse taal is gewenst
Aanbevolen studieduur 5 tot ... maanden*
Lesgeld €975,00 in één keer**
  €107,25 p/m (10 termijnen)
Inschrijfkosten €  75,00
Examinerende instantie Exuive examens
Theorie examens 3
Casus examen 1
Praktijk examen
Portfolio ondernemen 1
Examenkosten Afhankelijk van de actuele prijzen van de examinerende instantie
Studieboeken Geen, het benodigde lesmateriaal is in de pedicure opleiding opgenomen
Stage Niet nodig

 

* De genoemde studieduur geldt bij een gemiddeld studietempo. Uiteraard kan je sneller studeren en de cursus vlugger afronden, of langzamer als je dat wenst.

** Kies je voor betaling in termijnen, dan worden de kosten met een klein bedrag verhoogd! Eventuele tussentijdse prijswijzigingen worden niet doorberekend.

Kosten

De kosten voor de opleiding zijn inclusief de lesmap en de boeken, de huiswerkbegeleiding bij de theorielessen, de zeven gecomprimeerde en intensieve praktijklesdagen en de ondersteuning door je persoonlijke coach.

De examen- en materiaal kosten vallen hier niet onder. Behalve het volgen van de praktijklessen op school moet je veel thuis oefenen om ook de praktijk zo goed mogelijk te leren beheersen. Daarom heb je voor deze opleiding een materiaalpakket nodig. Om teleurstellingen te voorkomen, wordt dat door de school geleverd. Een mooie bijkomstigheid hiervan is dat je meteen je investeringen kunt terugverdienen.

Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW en onder voorbehoud van prijswijzigingen door derden.

Direct inschrijven?

Alle examens, behalve de centrale MBO-examens rekenen en talen, worden afgenomen door Exuive, een onafhankelijke exameninstelling voor alle beroepen in de uiterlijke verzorgingsbranche. De examens worden afgenomen op de locatie van CollegePoint in Amersfoort, waar ook alle praktijklesdagen worden gevolgd. Exuive is door het ministerie van OC&W aangewezen als erkende exameninstelling. Je bent dus verzekerd van een goed diploma waarmee je kunt doorleren en wat internationaal wordt erkend.

Bij Exuive worden alle theorie-examens digitaal afgenomen. Daarvoor betaal je geen extra kosten. Het voordeel van dit digitale examen is dat je meteen weet of je bent geslaagd of gezakt en wat je behaalde cijfer is. Bij onverhoopt zakken bestaat er een herexamenregeling. Daardoor kun je meteen herkansen.

Ook de praktijkexamens van Exuive zijn van hoge kwaliteit. De examens, of 'Proeven van Bekwaamheid', worden afgenomen door hoog opgeleide, vriendelijke assessoren die je alle ruimte geven om te laten zien wat je kunt. Na dit examen krijg je een evaluatiegesprek waarin je meteen hoort of je geslaagd bent of gezakt en wat eventueel beter kan. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent en hoeft je studie geen onnodige vertraging op te lopen.

De aanvraag termijn voor een examen is vier weken. Je kunt elke tweede zaterdag van de maand een of meer theorie-examens afleggen. De praktijkexamens worden kort na de laatste praktijkles dag van een onderdeel gepland.

Examen brancheopleiding pedicure

De inhoud van de kerntaken wordt getoetst in 3 theoretische examens, een praktisch examen, een casustoets en een portfolio 'onderneming starten' maken. Het behalen van de theorietoetsen is een voorwaarde om de Proeve van Bekwaamheid (het praktijkexamen) te mogen afleggen. Je dient dus eerst alle theorie-examens te hebben behaald voor je praktijkexamen mag doen.

Vrijstellingen

Voor sommige onderdelen van de opleiding kom je in aanmerking voor vrijstelling. De examinerende instantie verleent deze vrijstelling. Als je bijvoorbeeld het KOC diploma schoonheidsspecialist hebt, krijg je vrijstelling voor algemene anatomie en fysiologie. Als je in aanmerking denkt te komen voor één of meerdere vrijstellingen, geef je dit aan op het aanmeldingsformulier. Je dient hierbij een kopie van je diploma's en/of certificaten met cijferlijst toe te voegen op basis waarvan je denkt voor vrijstellingen in aanmerking te komen. Let op: als jouw diploma voorkomt op de vrijstellingslijst is de aanvraag van de vrijstelling kosteloos.

Medisch pedicure

In het bezit van een erkend pedicure diploma? Groei dan door naar medisch pedicure.

Wanneer je in het bezit bent van een erkend pedicure diploma kun je in een korte tijd doorgroeien naar medisch pedicure. Met het diploma medisch pedicure mag je patiënten met een risicovoet behandelen. De kosten van deze behandeling kunnen gedeclareerd worden bij de ziektekostenverzekeraars, waardoor de vraag naar de medisch pedicures hoog is. Registreer je daarom na het behalen van het erkend medisch pedicure diploma bij het Kwaliteitsregister Pedicure (KRP).

Deze pedicure opleiding is een specialistische verdieping van het beroep pedicure en is vergelijkbaar met MBO niveau 4 (NLQF waardering).

Ben je geïnteresseerd in de opleiding medisch pedicure? Acuive heeft speciaal voor jou de brancheopleiding medisch pedicure ontwikkeld. Gedurende de opleiding kun je zelf het tempo bepalen. Een extra voordeel is dat je geen stage hoeft te lopen. Om er voor te zorgen dat jij goed bent voorbereid op de praktijk bieden wij jou vier gratis praktijkdagen aan. Deze dagen zijn bij de opleiding inbegrepen, zodat jij en je medestudenten de nodige praktijkervaring op kunnen doen.

Wat doet de pedicure?

De voeten van een mens hebben nogal wat te verduren. Ze dragen ons gewicht als we in de rij staan bij de supermarkt, vangen de klap op als we rennen of springen en ze worden in allerlei bochten gewrongen om in mooie schoenen te passen. Als pedicure lever je een belangrijke bijdrage aan de verzorging van voeten. Kleine klachten worden weggenomen en grotere klachten voorkomen. De pedicure geeft advies over voetverzorging en goede schoenen en verwijst door als er serieuze problemen zijn. Hij/zij behandelt (aandoeningen van) de huid en de nagels van de voeten volgens voorgeschreven regels en verkoopt voet verzorgende producten.

De pedicure moet niet alleen zijn/haar vak verstaan, maar ook goed met allerlei mensen kunnen omgaan, is sociaal communicatief sterk en stelt de klant centraal. In dit beroep zijn ook een zelfstandige houding, gestructureerd werken en aandacht voor hygiëne heel belangrijk.

Checklist

Om te kijken of een brancheopleiding pedicure iets voor jou is, hebben wij een korte checklist gemaakt met kenmerken die bij een pedicure in spé passen: 

 • Je hecht veel waarde aan gezondheid en hygiëne.
 • Je bent geïnteresseerd in de nieuwste methoden en technieken om voetproblemen zo goed mogelijk te verhelpen.
 • Je vindt het leuk om je te verdiepen in de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam en met name de voeten.
 • Je houdt ervan om met mensen om te gaan en ze te helpen met hun fysieke problemen.
 • Je kunt zelfstandig werken en bent bereid om flink aan te pakken.

Werkmogelijkheden pedicure 

Door de toenemende vergrijzing en ernstig overgewicht van mensen ontstaat er een groeiende behoefte aan goed opgeleide voetverzorgers. Dat betekent grote kansen en mogelijkheden voor jou. Begin daarom nu aan een prachtig beroep met toekomst! 

Als pedicure kan je op verschillende plaatsen werken. In een verzorgingshuis, een gezondheidscentrum, bij een schoonheidssalon of in een grotere pedicure praktijk. De meeste pedicures werken als zelfstandig ondernemer in hun eigen pedicure praktijk. Je kunt ook als ambulant pedicure naar de mensen toe gaan: bij hen thuis of bijvoorbeeld in een verzorgingshuis. 

Wil je anderen iets leren, dan is werken als onderwijsinstructeur later ook mogelijk. Verder kun je doorgroeien naar een managementfunctie of zelfstandige met een grotere onderneming. Daarnaast is het mogelijk om door te stromen naar de opleidingen schoonheidsspecialist of kapper. Enkele les onderdelen zijn vergelijkbaar en leveren dus een vrijstelling van examen op.

Ben jij op zoek naar een betaalbare en flexibele pedicure opleiding met:

 • Een door ProVoet erkend diploma - kan zelfs al binnen 5 maanden.
 • Een goede kans op een baan.
 • Het hoogste slagingspercentage van Nederland.
 • Hooggekwalificeerde docenten.
 • De modernste apparatuur.
 • Praktijklessen in het mooiste lesgebouw van Nederland.

Schrijf je dan snel in!

Inhoud pedicure opleiding

De pedicure opleiding bestaat uit de volgende kerntaken:

 • Kerntaak 1: een basis pedicure behandeling uitvoeren.
 • Kerntaak 2: voorbereiden op zelfstandig ondernemerschap.

En uit de volgende onderdelen/toetsen:

Theorie

 • Algemene anatomie en fysiologie.
 • Specifieke anatomie, fysiologie en pathologie.
 • Theorie van de praktijk en orthopedie.

Casus

 • Overall inzichttoets pedicure.

Praktijk

 • Proeve van bekwaamheid basis pedicure.

 Portfolio assessment

 • Onderneming starten, niveau 3.

 De opleiding is inclusief:

 • 7 praktijkdagen.
 • Het beste studiemateriaal.
 • De mooiste praktijklocatie.
 • Flexibele examinering.
 • Erkend diploma.

Praktijk- en Beroepsgericht

Modern vakmanschap vereist meer dan alleen vakkennis. Daarom word je bij ons praktijk- en beroepsgericht opgeleid. Op die manier krijg je extra bagage mee, namelijk: het vermogen om in iedere situatie de ideale combinatie van kennis, vaardigheden en houding toe te passen. Op de gecomprimeerde en intensieve gratis praktijklesdagen, in kleine groepen van maximaal 10 personen, doe je samen met je medestudenten alle praktijkervaring op die je nodig hebt.

Direct inschrijven?

Opleidingsspecificatie brancheopleiding pedicure

Vooropleiding Geen, goede kennis van de Nederlandse taal is gewenst
Aanbevolen studieduur 5 tot ... maanden*
Lesgeld €975,00 in één keer**
  €107,25 p/m (10 termijnen)
Inschrijfkosten €  75,00
Examinerende instantie Exuive examens
Theorie examens 3
Casus examen 1
Praktijk examen
Portfolio ondernemen 1
Examenkosten Afhankelijk van de actuele prijzen van de examinerende instantie
Studieboeken Geen, het benodigde lesmateriaal is in de pedicure opleiding opgenomen
Stage Niet nodig

 

* De genoemde studieduur geldt bij een gemiddeld studietempo. Uiteraard kan je sneller studeren en de cursus vlugger afronden, of langzamer als je dat wenst.

** Kies je voor betaling in termijnen, dan worden de kosten met een klein bedrag verhoogd! Eventuele tussentijdse prijswijzigingen worden niet doorberekend.

Kosten

De kosten voor de opleiding zijn inclusief de lesmap en de boeken, de huiswerkbegeleiding bij de theorielessen, de zeven gecomprimeerde en intensieve praktijklesdagen en de ondersteuning door je persoonlijke coach.

De examen- en materiaal kosten vallen hier niet onder. Behalve het volgen van de praktijklessen op school moet je veel thuis oefenen om ook de praktijk zo goed mogelijk te leren beheersen. Daarom heb je voor deze opleiding een materiaalpakket nodig. Om teleurstellingen te voorkomen, wordt dat door de school geleverd. Een mooie bijkomstigheid hiervan is dat je meteen je investeringen kunt terugverdienen.

Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW en onder voorbehoud van prijswijzigingen door derden.

Direct inschrijven?

Alle examens, behalve de centrale MBO-examens rekenen en talen, worden afgenomen door Exuive, een onafhankelijke exameninstelling voor alle beroepen in de uiterlijke verzorgingsbranche. De examens worden afgenomen op de locatie van CollegePoint in Amersfoort, waar ook alle praktijklesdagen worden gevolgd. Exuive is door het ministerie van OC&W aangewezen als erkende exameninstelling. Je bent dus verzekerd van een goed diploma waarmee je kunt doorleren en wat internationaal wordt erkend.

Bij Exuive worden alle theorie-examens digitaal afgenomen. Daarvoor betaal je geen extra kosten. Het voordeel van dit digitale examen is dat je meteen weet of je bent geslaagd of gezakt en wat je behaalde cijfer is. Bij onverhoopt zakken bestaat er een herexamenregeling. Daardoor kun je meteen herkansen.

Ook de praktijkexamens van Exuive zijn van hoge kwaliteit. De examens, of 'Proeven van Bekwaamheid', worden afgenomen door hoog opgeleide, vriendelijke assessoren die je alle ruimte geven om te laten zien wat je kunt. Na dit examen krijg je een evaluatiegesprek waarin je meteen hoort of je geslaagd bent of gezakt en wat eventueel beter kan. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent en hoeft je studie geen onnodige vertraging op te lopen.

De aanvraag termijn voor een examen is vier weken. Je kunt elke tweede zaterdag van de maand een of meer theorie-examens afleggen. De praktijkexamens worden kort na de laatste praktijkles dag van een onderdeel gepland.

Examen brancheopleiding pedicure

De inhoud van de kerntaken wordt getoetst in 3 theoretische examens, een praktisch examen, een casustoets en een portfolio 'onderneming starten' maken. Het behalen van de theorietoetsen is een voorwaarde om de Proeve van Bekwaamheid (het praktijkexamen) te mogen afleggen. Je dient dus eerst alle theorie-examens te hebben behaald voor je praktijkexamen mag doen.

Vrijstellingen

Voor sommige onderdelen van de opleiding kom je in aanmerking voor vrijstelling. De examinerende instantie verleent deze vrijstelling. Als je bijvoorbeeld het KOC diploma schoonheidsspecialist hebt, krijg je vrijstelling voor algemene anatomie en fysiologie. Als je in aanmerking denkt te komen voor één of meerdere vrijstellingen, geef je dit aan op het aanmeldingsformulier. Je dient hierbij een kopie van je diploma's en/of certificaten met cijferlijst toe te voegen op basis waarvan je denkt voor vrijstellingen in aanmerking te komen. Let op: als jouw diploma voorkomt op de vrijstellingslijst is de aanvraag van de vrijstelling kosteloos.

Medisch pedicure

In het bezit van een erkend pedicure diploma? Groei dan door naar medisch pedicure.

Wanneer je in het bezit bent van een erkend pedicure diploma kun je in een korte tijd doorgroeien naar medisch pedicure. Met het diploma medisch pedicure mag je patiënten met een risicovoet behandelen. De kosten van deze behandeling kunnen gedeclareerd worden bij de ziektekostenverzekeraars, waardoor de vraag naar de medisch pedicures hoog is. Registreer je daarom na het behalen van het erkend medisch pedicure diploma bij het Kwaliteitsregister Pedicure (KRP).

Deze pedicure opleiding is een specialistische verdieping van het beroep pedicure en is vergelijkbaar met MBO niveau 4 (NLQF waardering).

Ben je geïnteresseerd in de opleiding medisch pedicure? Acuive heeft speciaal voor jou de brancheopleiding medisch pedicure ontwikkeld. Gedurende de opleiding kun je zelf het tempo bepalen. Een extra voordeel is dat je geen stage hoeft te lopen. Om er voor te zorgen dat jij goed bent voorbereid op de praktijk bieden wij jou vier gratis praktijkdagen aan. Deze dagen zijn bij de opleiding inbegrepen, zodat jij en je medestudenten de nodige praktijkervaring op kunnen doen.

Inschrijfformulier Opleidingen / Curussen

Via onderstaand formulier kun je je inschrijven voor een van onze opleidingen of cursussen. Kies eerst je opleiding of cursus. Vul vervolgens jouw persoonlijke gegevens in. Onderaan deze pagina kun je jouw inschrijving bevestigen, waarna je jouw lesmateriaal ontvangt en wij contact zullen opnemen.

Kijk voor de opleidingsspecificaties bij de desbetreffende cursus/ opleiding of themadag.

* = verplichte velden

Selecteer jouw opleiding / cursus*

Vul jouw persoonlijke gegevens in

Let op: betaling per maand of in termijnen is alleen mogelijk indien dit bij de opleiding is vermeld.
Administratie- en inschrijvingskosten bedragen €75,- voor alle opleidingen en €25,- voor cursussen

Contact

Acuive opleidingen bv
Hoofdkantoor
Dijkhuizen 13
7961 AE Ruinerwold
T: 088 - 37 45 400
Praktijklessen / examenlocatie
CollegePoint
Recordweg 1
3821 AS AmersfoortT: 033 - 45 66 500

contact