Brancheopleiding pedicure

Wil jij snel (het kan zelfs binnen 5 maanden) je eigen pedicure praktijk kunnen openen met het officieel erkende branchediploma pedicure en je aansluiten bij de brancheorganisatie voetverzorging, Provoet? Prettig kunnen leren op de plaats van jouw keuze en in eigen tijd, zonder stage te hoeven lopen? Speciaal voor jou heeft Acuive de brancheopleiding pedicure ontwikkeld. Dankzij de zeven gratis praktijkdagen die bij deze pedicure opleiding zijn inbegrepen doe je samen met jouw medestudenten de nodige praktijkervaring op. Het branchediploma pedicure is vergelijkbaar met MBO, niveau 3(NLQF-waardering).

Wat doet de pedicure?

De voeten van een mens hebben nogal wat te verduren. Ze dragen ons gewicht als we in de rij staan bij de supermarkt, vangen de klap op als we rennen of springen en ze worden in allerlei bochten gewrongen om in mooie schoenen te passen. Als pedicure lever je een belangrijke bijdrage aan de verzorging van voeten. Kleine klachten worden weggenomen en grotere klachten voorkomen. De pedicure geeft advies over voetverzorging en goede schoenen en verwijst door als er serieuze problemen zijn. Hij/zij behandelt (aandoeningen van) de huid en de nagels van de voeten volgens voorgeschreven regels en verkoopt voet verzorgende producten.

De pedicure moet niet alleen zijn/haar vak verstaan, maar ook goed met allerlei mensen kunnen omgaan, is sociaal communicatief sterk en stelt de klant centraal. In dit beroep zijn ook een zelfstandige houding, gestructureerd werken en aandacht voor hygiëne heel belangrijk. Om te kijken of een brancheopleiding pedicure iets voor jou is, hebben wij een korte checklist gemaakt met kenmerken die bij een pedicure in spé passen: 

 • Je hecht veel waarde aan gezondheid en hygiëne.
 • Je bent geïnteresseerd in de nieuwste methoden en technieken om voetproblemen zo goed mogelijk te verhelpen.
 • Je vindt het leuk om je te verdiepen in de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam en met name de voeten.
 • Je houdt ervan om met mensen om te gaan en ze te helpen met hun fysieke problemen.
 • Je kunt zelfstandig werken en bent bereid om flink aan te pakken.

Werkmogelijkheden

Als pedicure kan je op verschillende plaatsen werken. In een verzorgingshuis, een gezondheidscentrum, bij een schoonheidssalon of in een grotere pedicure praktijk. De meeste pedicures werken als zelfstandig ondernemer in hun eigen pedicure praktijk. Je kunt ook als ambulant pedicure naar de mensen toe komen: bij hen thuis of bijvoorbeeld in een verzorgingshuis.

Opleidingsspecificatie

Vooropleiding Geen, goede kennis van de Nederlandse taal is gewenst
Aanbevolen studieduur 5 tot ... maanden*
Lesgeld €975,00 in één keer**
  €107,25 p/m (10 termijnen)
Inschrijfkosten €  75,00
Examinerende instantie Exuive examens
Theorie examens 3
Casus examen 1
Praktijk examen
Portfolio ondernemen 1
Examenkosten Afhankelijk van de actuele prijzen van de examinerende instantie
Studieboeken Geen, het benodigde lesmateriaal is in de pedicure opleiding opgenomen
Stage Niet nodig

* De genoemde studieduur geldt bij een gemiddeld studietempo. Uiteraard kan je sneller studeren als je dat wilt en zo de cursus vlugger afronden, of langzamer als je dat wenst.

** Kies je voor betaling in termijnen, dan worden de kosten met een klein bedrag verhoogd! Eventuele tussentijdse prijswijzigingen worden niet doorberekend.

Direct inschrijven?

De cursus is inclusief:

 • zeven gratis praktijkdagen.
 • Het beste studiemateriaal.
 • De mooiste praktijklocatie.
 • Flexibele examinering.
 • Erkend diploma.

In het bezit van een erkend pedicure diploma? Groei door naar medisch pedicure

Wanneer je in het bezit bent van een erkend pedicure diploma kun je in een korte tijd doorgroeien naar medisch pedicure. Met het diploma medisch pedicure mag je patiënten met een risicovoet behandelen. De kosten van deze behandeling kunnen gedeclareerd worden bij de ziektekostenverzekeraars, waardoor de vraag naar de medische pedicures hoog is. Registreer je daarom na het behalen van het erkend medisch pedicure diploma bij het Kwaliteitsregister Pedicure (KRP).

Deze pedicure opleiding is een specialistische verdieping van het beroep pedicure en is vergelijkbaar met MBO niveau 4 (NLQF waardering).

De taken van een medisch pedicure

De medisch pedicure heeft in beginsel dezelfde taken als de pedicure. Daarnaast voert hij/zij ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet en het toepassen van specialistische technieken. De verantwoordelijkheid in het werk ligt dus meer op de medische kant van het beroep. Afhankelijk van de aandoening en pijnklachten, gebruikt de medisch pedicure verschillende technieken en materialen. Ook voert de medisch pedicure omvangrijke ondernemerstaken uit.

Is de opleiding medisch pedicure iets voor jou? Check het snel

Uiteraard versta je als medisch pedicure je vak goed. Daarnaast is het belangrijk dat je goed met verschillende mensen om kunt gaan. Je bent sociaal en communicatief sterk, stelt de klant centraal en hebt een zelfstandige houding. Daarbij werk je als medisch pedicure goed samen met collega pedicures, huisartsen, verpleegkundigen, podotherapeuten, orthopedisch schoenmakers, etc. En je bent op de hoogte van de specifieke inbreng van deze disciplines om jouw klanten hierover goed te adviseren.

Spreekt bovenstaande je aan? Dan is medisch pedicure het perfecte beroep voor jou. Om er helemaal zeker van te zijn, hebben wij een korte checklist van kenmerken gemaakt die bij een medisch pedicure passen.

 • Je vindt gezondheid en hygiëne erg belangrijk.
 • Je hebt belangstelling voor de nieuwste methoden en technieken om de voetproblemen zo goed mogelijk te verhelpen.
 • Je houdt ervan om met mensen om te gaan en ze te helpen met hun fysieke problemen.
 • Je bent bereid hard te werken en kunt zelfstandig werken.
 • Je kan goed plannen en organiseren.
 • Je hebt een dienstverlenende instelling, maar verliest het bedrijfsbelang niet uit het oog.
 • Je bent punctueel en houdt ervan om gestructureerd te werken.
 • Je signaleert kansen en bent in staat producten te verkopen.

Opleidingsspecificatie

Vooropleiding Basisdiploma pedicure
Aanbevolen studieduur plm. 5 maanden*
Lesgeld €1245,00 in één keer**
  €  136,95 p/m (10 maanden)
Inschrijfkosten €    75,00
Examinerende instantie Exuive examens
Theorie examens 3
Casus examens 2
Praktijk examens 2
Portfolio ondernemen 1
Examenkosten Afhankelijk van de actuele prijzen van de examinerende instantie
Studieboeken Geen, het benodigde lesmateriaal is in de pedicure opleiding opgenomen
Stage Niet nodig

* De genoemde studieduur geldt bij een gemiddeld studietempo. Uiteraard kan je sneller studeren als je dat wilt en zo de cursus vlugger afronden, of langzamer als je dat wenst.

** Kies je voor betaling in termijnen, dan worden de kosten met een klein bedrag verhoogd! Eventuele tussentijdse prijswijzigingen worden niet doorberekend.

Direct inschrijven?

De opleiding is inclusief:

 • Zes gratis praktijkdagen.
 • Het beste studiemateriaal.
 • De mooiste praktijklocatie.
 • Flexibele examinering.
 • Erkend diploma.

Opleidingsinhoud branchediploma medisch pedicure

Je behaalt het erkende (Exuive) branchediploma medisch pedicure als je alle onderdelen met een voldoende hebt afgesloten. De opleiding bestaat uit de volgende kerntaken:

Kerntaak 1: een basis pedicure behandeling uitvoeren.

Kerntaak 2: voorbereiden op zelfstandig ondernemerschap/bedrijfsvoering.

Kerntaak 3: een medische pedicure behandeling uitvoeren.

Examens

Het onderdeel bedrijfsvoering kent een theoretisch examen in de vorm van een beoordelingsportfolio met een criterium gericht interview, beter bekend als een eindgesprek. De andere onderdelen van de opleiding kennen theorie-, casus- en praktijktoetsingen; de zogenaamde proeven van bekwaamheid.

Vrijstellingen

Voor sommige onderdelen kun je in aanmerking komen voor vrijstelling. Deze wordt door de examinerende instantie verleend. Als je in aanmerking denkt te komen voor één of meerdere vrijstellingen, kun je dit aangeven op het aanmeldingsformulier van de pedicure opleiding. Je dient hierbij een kopie van diploma's en/of certificaten met cijferlijst toe te voegen. Let op: als jouw diploma voorkomt op de vrijstellingenlijst, dan is de aanvraag bij Acuive gratis!

Vooropleiding

Voorwaarde om deze opleiding te kunnen volgen, is het in bezit hebben van een erkend diploma pedicure.

Kosten

De kosten voor de opleiding zijn inclusief lesmateriaal, theorie en praktijklessen. De examenkosten vallen hier buiten. Naast het volgen van de praktijklessen op school dien je veel thuis te oefenen om de praktijk zo goed mogelijk te leren. Daarom heb je voor deze pedicure opleiding een materialenpakket nodig. Een mooie bijkomstigheid hiervan is dat je meteen jouw investeringen kunt terugverdienen. Om teleurstellingen te voorkomen, worden de materiaalpakketten door CollegePoint geleverd.

Direct inschrijven

Direct inschrijven? Vul dan het onderstaande inschrijfformulier in.

Door de toenemende vergrijzing en ernstig overgewicht van mensen ontstaat er een groeiende behoefte aan goed opgeleide voetverzorgers. Dat betekent grote kansen en mogelijkheden voor jou. Begin daarom nu aan een prachtig beroep met toekomst!

Pedicure opleiding

Ben jij op zoek naar een betaalbare en flexibele pedicure opleiding met:

 • Een door ProVoet erkend diploma - kan zelfs al binnen 5 maanden.
 • Een goede kans op een baan.
 • Het hoogste slagingspercentage van Nederland.
 • Hooggekwalificeerde docenten.
 • De modernste apparatuur.
 • Praktijklessen in het mooiste lesgebouw van Nederland.

Direct inschrijven?

Brancheopleiding pedicure

Wil jij snel (het kan zelfs binnen 5 maanden) je eigen pedicure praktijk kunnen openen met het officieel erkende branchediploma pedicure en je aansluiten bij de brancheorganisatie voetverzorging, Provoet? Prettig kunnen leren op de plaats van jouw keuze en in eigen tijd, zonder stage te hoeven lopen? Speciaal voor jou heeft Acuive de brancheopleiding pedicure ontwikkeld. Dankzij de zeven gratis praktijkdagen die bij deze pedicure opleiding zijn inbegrepen doe je samen met jouw medestudenten de nodige praktijkervaring op. Het branchediploma pedicure is vergelijkbaar met MBO, niveau 3(NLQF-waardering).

Wat doet de pedicure?

De voeten van een mens hebben nogal wat te verduren. Ze dragen ons gewicht als we in de rij staan bij de supermarkt, vangen de klap op als we rennen of springen en ze worden in allerlei bochten gewrongen om in mooie schoenen te passen. Als pedicure lever je een belangrijke bijdrage aan de verzorging van voeten. Kleine klachten worden weggenomen en grotere klachten voorkomen. De pedicure geeft advies over voetverzorging en goede schoenen en verwijst door als er serieuze problemen zijn. Hij/zij behandelt (aandoeningen van) de huid en de nagels van de voeten volgens voorgeschreven regels en verkoopt voet verzorgende producten.

De pedicure moet niet alleen zijn/haar vak verstaan, maar ook goed met allerlei mensen kunnen omgaan, is sociaal communicatief sterk en stelt de klant centraal. In dit beroep zijn ook een zelfstandige houding, gestructureerd werken en aandacht voor hygiëne heel belangrijk. Om te kijken of een brancheopleiding pedicure iets voor jou is, hebben wij een korte checklist gemaakt met kenmerken die bij een pedicure in spé passen: 

 • Je hecht veel waarde aan gezondheid en hygiëne.
 • Je bent geïnteresseerd in de nieuwste methoden en technieken om voetproblemen zo goed mogelijk te verhelpen.
 • Je vindt het leuk om je te verdiepen in de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam en met name de voeten.
 • Je houdt ervan om met mensen om te gaan en ze te helpen met hun fysieke problemen.
 • Je kunt zelfstandig werken en bent bereid om flink aan te pakken.

Werkmogelijkheden

Als pedicure kan je op verschillende plaatsen werken. In een verzorgingshuis, een gezondheidscentrum, bij een schoonheidssalon of in een grotere pedicure praktijk. De meeste pedicures werken als zelfstandig ondernemer in hun eigen pedicure praktijk. Je kunt ook als ambulant pedicure naar de mensen toe komen: bij hen thuis of bijvoorbeeld in een verzorgingshuis.

Opleidingsspecificatie

Vooropleiding Geen, goede kennis van de Nederlandse taal is gewenst
Aanbevolen studieduur 5 tot ... maanden*
Lesgeld €975,00 in één keer**
  €107,25 p/m (10 termijnen)
Inschrijfkosten €  75,00
Examinerende instantie Exuive examens
Theorie examens 3
Casus examen 1
Praktijk examen
Portfolio ondernemen 1
Examenkosten Afhankelijk van de actuele prijzen van de examinerende instantie
Studieboeken Geen, het benodigde lesmateriaal is in de pedicure opleiding opgenomen
Stage Niet nodig

* De genoemde studieduur geldt bij een gemiddeld studietempo. Uiteraard kan je sneller studeren als je dat wilt en zo de cursus vlugger afronden, of langzamer als je dat wenst.

** Kies je voor betaling in termijnen, dan worden de kosten met een klein bedrag verhoogd! Eventuele tussentijdse prijswijzigingen worden niet doorberekend.

Direct inschrijven?

De cursus is inclusief:

 • zeven gratis praktijkdagen.
 • Het beste studiemateriaal.
 • De mooiste praktijklocatie.
 • Flexibele examinering.
 • Erkend diploma.

In het bezit van een erkend pedicure diploma? Groei door naar medisch pedicure

Wanneer je in het bezit bent van een erkend pedicure diploma kun je in een korte tijd doorgroeien naar medisch pedicure. Met het diploma medisch pedicure mag je patiënten met een risicovoet behandelen. De kosten van deze behandeling kunnen gedeclareerd worden bij de ziektekostenverzekeraars, waardoor de vraag naar de medische pedicures hoog is. Registreer je daarom na het behalen van het erkend medisch pedicure diploma bij het Kwaliteitsregister Pedicure (KRP).

Deze pedicure opleiding is een specialistische verdieping van het beroep pedicure en is vergelijkbaar met MBO niveau 4 (NLQF waardering).

De taken van een medisch pedicure

De medisch pedicure heeft in beginsel dezelfde taken als de pedicure. Daarnaast voert hij/zij ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet en het toepassen van specialistische technieken. De verantwoordelijkheid in het werk ligt dus meer op de medische kant van het beroep. Afhankelijk van de aandoening en pijnklachten, gebruikt de medisch pedicure verschillende technieken en materialen. Ook voert de medisch pedicure omvangrijke ondernemerstaken uit.

Is de opleiding medisch pedicure iets voor jou? Check het snel

Uiteraard versta je als medisch pedicure je vak goed. Daarnaast is het belangrijk dat je goed met verschillende mensen om kunt gaan. Je bent sociaal en communicatief sterk, stelt de klant centraal en hebt een zelfstandige houding. Daarbij werk je als medisch pedicure goed samen met collega pedicures, huisartsen, verpleegkundigen, podotherapeuten, orthopedisch schoenmakers, etc. En je bent op de hoogte van de specifieke inbreng van deze disciplines om jouw klanten hierover goed te adviseren.

Spreekt bovenstaande je aan? Dan is medisch pedicure het perfecte beroep voor jou. Om er helemaal zeker van te zijn, hebben wij een korte checklist van kenmerken gemaakt die bij een medisch pedicure passen.

 • Je vindt gezondheid en hygiëne erg belangrijk.
 • Je hebt belangstelling voor de nieuwste methoden en technieken om de voetproblemen zo goed mogelijk te verhelpen.
 • Je houdt ervan om met mensen om te gaan en ze te helpen met hun fysieke problemen.
 • Je bent bereid hard te werken en kunt zelfstandig werken.
 • Je kan goed plannen en organiseren.
 • Je hebt een dienstverlenende instelling, maar verliest het bedrijfsbelang niet uit het oog.
 • Je bent punctueel en houdt ervan om gestructureerd te werken.
 • Je signaleert kansen en bent in staat producten te verkopen.

Opleidingsspecificatie

Vooropleiding Basisdiploma pedicure
Aanbevolen studieduur plm. 5 maanden*
Lesgeld €1245,00 in één keer**
  €  136,95 p/m (10 maanden)
Inschrijfkosten €    75,00
Examinerende instantie Exuive examens
Theorie examens 3
Casus examens 2
Praktijk examens 2
Portfolio ondernemen 1
Examenkosten Afhankelijk van de actuele prijzen van de examinerende instantie
Studieboeken Geen, het benodigde lesmateriaal is in de pedicure opleiding opgenomen
Stage Niet nodig

* De genoemde studieduur geldt bij een gemiddeld studietempo. Uiteraard kan je sneller studeren als je dat wilt en zo de cursus vlugger afronden, of langzamer als je dat wenst.

** Kies je voor betaling in termijnen, dan worden de kosten met een klein bedrag verhoogd! Eventuele tussentijdse prijswijzigingen worden niet doorberekend.

Direct inschrijven?

De opleiding is inclusief:

 • Zes gratis praktijkdagen.
 • Het beste studiemateriaal.
 • De mooiste praktijklocatie.
 • Flexibele examinering.
 • Erkend diploma.

Opleidingsinhoud branchediploma medisch pedicure

Je behaalt het erkende (Exuive) branchediploma medisch pedicure als je alle onderdelen met een voldoende hebt afgesloten. De opleiding bestaat uit de volgende kerntaken:

Kerntaak 1: een basis pedicure behandeling uitvoeren.

Kerntaak 2: voorbereiden op zelfstandig ondernemerschap/bedrijfsvoering.

Kerntaak 3: een medische pedicure behandeling uitvoeren.

Examens

Het onderdeel bedrijfsvoering kent een theoretisch examen in de vorm van een beoordelingsportfolio met een criterium gericht interview, beter bekend als een eindgesprek. De andere onderdelen van de opleiding kennen theorie-, casus- en praktijktoetsingen; de zogenaamde proeven van bekwaamheid.

Vrijstellingen

Voor sommige onderdelen kun je in aanmerking komen voor vrijstelling. Deze wordt door de examinerende instantie verleend. Als je in aanmerking denkt te komen voor één of meerdere vrijstellingen, kun je dit aangeven op het aanmeldingsformulier van de pedicure opleiding. Je dient hierbij een kopie van diploma's en/of certificaten met cijferlijst toe te voegen. Let op: als jouw diploma voorkomt op de vrijstellingenlijst, dan is de aanvraag bij Acuive gratis!

Vooropleiding

Voorwaarde om deze opleiding te kunnen volgen, is het in bezit hebben van een erkend diploma pedicure.

Kosten

De kosten voor de opleiding zijn inclusief lesmateriaal, theorie en praktijklessen. De examenkosten vallen hier buiten. Naast het volgen van de praktijklessen op school dien je veel thuis te oefenen om de praktijk zo goed mogelijk te leren. Daarom heb je voor deze pedicure opleiding een materialenpakket nodig. Een mooie bijkomstigheid hiervan is dat je meteen jouw investeringen kunt terugverdienen. Om teleurstellingen te voorkomen, worden de materiaalpakketten door CollegePoint geleverd.

Direct inschrijven

Direct inschrijven? Vul dan het onderstaande inschrijfformulier in.

Inschrijfformulier Opleidingen / Curussen

Via onderstaand formulier kun je je inschrijven voor een van onze opleidingen of cursussen. Kies eerst je opleiding of cursus. Vul vervolgens jouw persoonlijke gegevens in. Onderaan deze pagina kun je jouw inschrijving bevestigen, waarna je jouw lesmateriaal ontvangt en wij contact zullen opnemen.

Kijk voor de opleidingsspecificaties bij de desbetreffende cursus/ opleiding of themadag.

* = verplichte velden

Selecteer jouw opleiding / cursus*

Branchediploma Schoonheidsspecialist Prijs ineens: € 1395,-
Prijs per maand: € 153,45
(10 maanden)
Branchediploma Allround Schoonheidsspecialist Prijs ineens: € 1595,-
Prijs per maand: € 175,45
(10 maanden)
Branchediploma Pedicure Prijs ineens: € 975,-
Prijs per maand: € 107,25
(10 maanden)
Branchediploma Medisch Pedicure Prijs ineens: € 1245,-
Prijs per maand: € 136,95
(10 maanden)
Module risicovoet Prijs ineens: € 595,-
(3 termijnen : 218,17 )
Module specialistische technieken Prijs ineens: € 595,-
(3 termijnen : 218,17 )
Module ondernemen en bedrijfsvoering, niveau 4 Prijs ineens: € 595,-
(6 termijnen : 109,10 )
Combimodule Specialistische technieken en bedrijfsvoering Prijs ineens: € 895,-
(6 termijnen : 164,10 )
Vakdiploma Basis Kapper Prijs ineens: € 975,-
Prijs per maand: € 107,25
(10 maanden)
Vakdiploma Allround Kapper Prijs ineens: € 995,-
Prijs per maand: € 109,45
(10 maanden)
Vakdiploma Voetreflexologie Prijs ineens: € 695,-
Prijs per maand: € 76,45
(10 maanden)
Vakdiploma Visagie Prijs ineens: € 945,-
(6 termijnen : 173,25 )
Vakdiploma Nagelstyling Prijs ineens: € 945,-
(6 termijnen : 173,25 )
Barbier Prijs ineens: € 595,-
(6 termijnen : 109,10 )
Wellness en sauna Prijs ineens: € 415,-
(3 termijnen : 152,25 )
Cosmetische camouflage Prijs ineens: € 415,-
(3 termijnen : 152,25 )
Imagestyling Prijs ineens: € 415,-
(3 termijnen : 152,25 )
Pedicurebehandeling uitvoeren Prijs ineens: € 845,-
(6 termijnen : 154,95 )
Sportmassage Prijs ineens: € 975,-
Prijs per maand: € 107,25
(10 maanden)
Hairstyling Prijs ineens: € 975,-
(6 termijnen : 173,25 )

Vul jouw persoonlijke gegevens in

Let op: betaling per maand of in termijnen is alleen mogelijk indien dit bij de opleiding is vermeld.
Administratie- en inschrijvingskosten bedragen €75,- voor alle opleidingen en €25,- voor cursussen