We gebruiken Cookies om functies voor social media te bieden of om website verkeer te analyseren.
Privacyverklaring

Tips voor een goede online marketing

Het eerste contact met jouw nieuwe klanten is meestal online. De zoektocht van jouw klant begint dus op Internet en vaak via Google. Handig, want dat betekent dat ze actief op zoek zijn. Je moet dus gevonden worden en wanneer je gevonden wordt, is een professionele uitstraling en presentatie van groot belang. We hebben daarom de belangrijkste online marketing tips voor jou op een rijtje gezet.

Kies een herkenbare domeinnaam

Het kiezen van een goede naam voor je website, oftewel jouw domeinnaam is erg belangrijk. Jouw bedrijf is immers jaren verbonden aan deze naam en komt overal terug: visitekaartjes, posters, e-mail handtekening, etc. Kies voor een naam die opvalt, onthouden wordt en die jouw naam verbindt met de branche. 

Zorg voor een goede website en houd deze actueel

Een goed verzorgde website is de bron van alle marketing, het is een reclamebord dat de aandacht vestigt op jouw werkzaamheden. Zorg er daarom voor dat jouw website altijd actueel is. 

Wees vindbaar

Wel eens van SEO gehoord? SEO staat voor Search Engine Optimalization, een verzameling van technieken gericht op het optimaliseren en verbeteren van je website, zodat je via zoekmachines beter wordt gevonden. Super belangrijk dus en een wereld op zich. Heb je zelf niet zoveel kaas gegeten van SEO? Laat je dan informeren door een expert, of win zelf adviezen in. 

Laat je zien op social media

De meeste social media kanalen zijn gratis en niet meer weg te denken uit ons leven. Als je deze kanalen slim inzet, kun je op eenvoudige wijze jouw doelgroep bereiken. Eerder schreven we al een blog over hoe je social media in kunt zetten.  

Bloggen, bloggen en nog eens bloggen

Laat je zien als expert en blog regelmatig over jouw vakgebied. Door jouw kennis te delen laat je anderen zien dat jij weet wat er speelt. Dat geeft vertrouwen. Plaats je blogs op je social media kanalen en op je website. Vanuit je social media kanalen link je weer door naar je website. 

Betaald adverteren?

Een populaire vorm van betaald online adverteren is Google Adwords. Op basis van relevante zoekwoorden wordt jouw advertentie getoond in de zoekresultaten. Let wel op je advertentie budget, deze kun je via Google Adwords beperken. Houd er ook rekening mee, dat adverteren op deze manier slechts tijdelijk je vindbaarheid verhoogt. Wil je structureel beter gevonden worden via Google, kun je beter je energie (en geld) steken in het verbeteren van je organische vindbaarheid via een goede SEO strategie. 

Op social media kun je er ook voor kiezen om op Facebook, Instagram of LinkedIn te adverteren. 

Meer tips? Blijf ons volgen via onze website, Facebook, LinkedIn of Instagram

Bij Acuive volg je pedicure opleidingen, schoonheidsspecialiste opleidingen, kappersopleidingen en nagelstyliste opleidingen. Benieuwd naar onze opleidingen? Je bent van harte welkom op een van onze open dagen.

Marketing tips.jpg

Contact

Acuive opleidingen bv
Hoofdkantoor
Dijkhuizen 13
7961 AE Ruinerwold
T: 088 - 37 45 400
Praktijklessen / examenlocatie
CollegePoint
Recordweg 1
3821 AS AmersfoortT: 033 - 45 66 500

Klachten en beroepsprocedure

Opleidingsvoorwaarden

 

contact