We gebruiken Cookies om functies voor social media te bieden of om website verkeer te analyseren.
Privacyverklaring

Schoenen voor diabetici: Acuive geeft je 7 tips die je leert tijdens je pedicure opleiding

Dit leer je tijdens je pedicure opleiding

Door allerlei complicaties die kunnen ontstaan hebben voeten van diabetici veel te verduren. Goede schoenen, maar ook kousen of sokken zijn daarom een must. Maar waaraan moeten deze schoenen eigenlijk voldoen? Lees snel verder >>

Controleer regelmatig

Uiteraard is het van belang om schoenen te kopen die lekker zitten en daardoor minder pijn veroorzaken. Maar schoenen moeten ook regelmatig worden gecontroleerd op oneffenheden en slijtage. Wanneer er geen gevoel meer aanwezig is en men slecht kan zien, is het raadzaam dit door iemand anders te laten controleren.

Maat

Er zijn een heleboel aspecten waar diabetici rekening mee moeten houden als het gaat om het aanmeten van een goede schoen. Zowel lengte, breedte, hoogte en hakhoogte spelen een belangrijke rol. Goed advies door specialisten is dus super belangrijk. Shop in ieder geval nooit alleen en pas je schoenen staand aan. Pas dan kan je bepalen of deze goed zitten.

Schoenmodel en sluiting

Het schoenmodel is erg belangrijk, doordat de voeten soms dik zijn door oedeem. Daarbij is de huid vaak enorm kwetsbaar. Een veterschoen is dan de juiste keuze, deze is namelijk door de veters makkelijker in wijdte te verstellen. Men kan ook kiezen voor schoenen met een klittenbandsluiting.

Gewicht van de schoenen

Kies altijd voor lichtgewicht schoenen. Schoenen kunnen al snel als zwaar worden ervaren door een verminderende conditie en verminderende spierfunctie.

Boven- en binnenwerk

Vermijd schoenen met boven- en binnenwerk met veel versielselen, zoals stiksels en naden. Deze zorgen namelijk voor veel drukplekken en irritatie.

Loopzool en hak

Kies voor rubber; dit materiaal zorgt voor schokdemping. Tijdens het lopen ontstaan er schokken waardoor ook andere gewrichten veel te verduren krijgen. Rubberen zolen vangen grotendeels de schokken op.

Kousen en sokken

Kousen en sokken mogen geen dikke naden vertonen en wanneer er een gaatje ontstaat, gooi ze dan liever weg. Dit om drukplekken en irritatie te voorkomen. Kies voor wol of katoen. Wol is lekker warm en neemt vocht op, katoen is luchtig, koel en neemt ook vocht op.

Er komt een moment waarop de voeten zoveel afwijkingen hebben dat confectieschoenen niet meer voldoen. Een podotherapeut kan tot op zekere hoogte nog het een en ander aan de schoenen met hulpmiddelen doen. Wanneer dit ook niet meer mogelijk is, moeten orthopedische of semi-orthopedische schoenen gemaakt worden.

Wil je ook van voetverzorging je beroep maken? Bij Acuive kun je een betaalbare, goede en vooral leuke pedicure opleiding volgen. We zijn trots op het hoogste slagingspercentage van Nederland. Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan een van onze open dagen. Je bent van harte uitgenodigd.

Schoenen diabetici.jpg

Contact

Acuive opleidingen bv
Hoofdkantoor
Dijkhuizen 13
7961 AE Ruinerwold
T: 088 - 37 45 400
Praktijklessen / examenlocatie
CollegePoint
Recordweg 1
3821 AS AmersfoortT: 033 - 45 66 500

Klachten en beroepsprocedure

Opleidingsvoorwaarden

 

contact