We gebruiken Cookies om functies voor social media te bieden of om website verkeer te analyseren.
Privacyverklaring

Rokjesdag! Tijd om je benen te ontharen

Heb jij de weersvoorspelling van de komende dagen al gecheckt? Yes, het wordt heerlijk weer! Zomerkleren uit de kast dus. Zijn jouw benen al klaar voor de komende rokjesdagen? Acuive geeft je handige tips hoe jij je benen eenvoudig kunt ontharen. 

Gladde benen met een gezonde, glanzende huid geven je een verzorgde uitstraling. En met die verzorgde uitstraling voel jij je een stuk zelfverzekerder. Er zijn heel veel manieren van ontharen en ieder heeft zo zijn of haar voorkeur. Kies daarom de methode die het beste bij je past. 

Scheren

Scheren werkt snel en is, als je rustig scheert, pijnloos. Je hebt dus snel een glad resultaat. Het nadeel is dat niet het gehele haartje wordt verwijderd waardoor er al snel weer stoppeltjes ontstaan en de kans dat haartjes stugger en dikker terug komen, is groot. 

 • Gebruik een goed, scherp mesje. Een oud, bot mesje scheert niet lekker en maakt de kans op beschadiging groot
 • Scrub je benen voordat je ze scheert. Zo verwijder je dode huidcellen en krijg je een beter en gladder resultaat.
 • Scheren gaat het beste op een natte huid en met een scheeproduct. Scheer daarom onder de douche en gebruik een gel of een schuim.
 • Scheer in de richting van je haargroei.
 • Verzorg je huid goed na het scheren, smeer het in met een goede bodylotion of butter. 

Waxen

Wil iets langer genieten van je gladde benen? Dan is waxen misschien iets voor jou. Voordeel van waxen is dat je langer van je haar af bent. De haartjes komen minder stug en dik terug en de kans op ingegroeide haartjes is kleiner. Maar ook deze manier heeft nadelen. Zo is waxen best pijnlijk en moeten de haartjes een bepaalde lengte hebben voordat je kunt waxen. 

 • Scrub je benen een dag van te voren, je haartjes gaan rechter staan waardoor het waxen makkelijker gaat.
 • De ideale haarlengte om te waxen ligt tussen de 5 mm en de 1,5 cm.
 • Beter is het om niet te douchen voor het waxen.
 • Breng voor het waxen een laagje talk aan op je benen. Hiermee voorkom je huidirritatie.
 • De strips waarmee je waxt breng je aan met de haarrichting mee, het eraf trekken doe je tegen de haargroeirichting in.
 • Span je huid altijd heel goed. Dit is minder pijnlijk.
 • Met olie verwijder je makkelijk de resterende wax op je huid.
 • Ga na het waxen niet meteen naar de sauna, onder de zonnebank of in bad. Je huid heeft tijd nodig om te herstellen. 

Epileren

Met epileren verwijder je het haar bij de wortels. Er zijn diverse epileerapparaten en op de markt gebracht. De kosten van deze apparaten lopen ook erg uiteen. Verdiep je daarom goed in je keuze mocht je tot aanschaf willen overgaan. Je benen ontharen met een epileerapparaat duurt maar tien minuten, maar is wel pijnlijk. Voordeel is wel weer dat je tot twee maanden gladde benen houdt.

Body sugaring

Body sugaring is ontharen met suikerwax. Dit is net zo pijnlijk als waxen, maar je hoeft de haartjes niet zo lang te laten groeien. Je werkt met pasta die je vervolgens met stoffen strips van je huid trekt. 

IPL en laser ontharen

Je benen ontharen met IPL of lasertherapie heeft meerdere behandelingen nodig die in beide gevallen niet heel goedkoop zijn. Daarnaast kan een behandelaar eigenlijk geen garantie geven dat de haartjes voor altijd wegblijven. Sommige salons bieden daarom een combinatie van beide methodes aan, zodat het beste resultaat bereikt kan worden. Om erachter te komen welke van de twee methodes voor jou geschikt is en hoeveel behandelingen je nodig hebt, kun je het beste eens bij een salon langs gaan. Hier wordt gekeken naar wat voor type huid je hebt, hoe dik de haartjes zijn en hoeveel behandelingen je nodig hebt.

Elektrisch ontharen

Deze behandeling wordt uitgevoerd door een huidtherapeut en het klinkt een beetje naar: met een heel dun naaldje worden de haarzakjes in je benen aangestipt, waarna ze met warmte vernietigd worden. Dit kan best pijnlijk zijn en moet meerdere keren herhaald worden. De meeste therapeuten stellen haarvermindering als doel, omdat er niet altijd garantie kan worden geboden dat de haartjes niet terugkomen. De behandeling is over het algemeen (afhankelijk van hoeveel sessies je nodig hebt) goedkoper dan lasertherapie of IPL.

Je leert alles over benen harsen bij onze opleiding schoonheidsspecialist, of volg onze workshop benen harsen. Wil je een mooi ambacht leren? Bij Acuive betaal je niet te veel, krijg je op een hoog niveau onderwijs en is het ook nog eens heel gezellig. Nieuwsgierig geworden? Op 21 april organiseren we een open dag. Je bent van harte welkom!

Rokjesdag.jpg

Contact

Acuive opleidingen bv
Hoofdkantoor
Dijkhuizen 13
7961 AE Ruinerwold
T: 088 - 37 45 400
Praktijklessen / examenlocatie
CollegePoint
Recordweg 1
3821 AS AmersfoortT: 033 - 45 66 500

Klachten en beroepsprocedure

Opleidingsvoorwaarden

 

contact