We gebruiken Cookies om functies voor social media te bieden of om website verkeer te analyseren.
Privacyverklaring

7 tips om er stralend uit te zien

Wie wil er nu niet stralend uitzien? Bij een mooie outfit past natuurlijk een goede make-up. Maar let op, less is more!

Hoe meer make-up je gebruikt, hoe ouder je eruit ziet. Ga daarom voor zo min mogelijk make-up en houd het zo natuurlijk mogelijk. Kies voor een wat zachtere nuance en gebruik zachte warme kleuren voor de basis.

Reinigen, hydrateren en beschermen

Een mooie make-up begint met een goed gereinigde huid. Gebruik ’s avonds een milde reiniger en breng na het reinigen een toner aan. ’s Ochtends na het douchen breng je een hydraterende crème of gel op je huid aan. Blijft de temperatuur overdag onder nul? Gebruik dan overdag een nachtcrème. Nachtcrème bevat namelijk meer werkzame, beschermende en voedende stoffen.

Foundation: less is more

Breng foundation aan op de plekken waar het nodig is. Denk aan wangen, kin en voorhoofd en werk van binnen naar buiten. Rond de ogen kun je beter niet te veel aanbrengen, hierdoor worden rimpels juist geaccentueerd.

Concealer/corrector

Het wegwerken van couperose, wallen, pukkeltjes en pigmentvlekjes doe je met een concealer of een corrector. Gebruik altijd een concealer die lichter is dan je eigen huidtint. Breng de concealer met een kwast of je vingertop aan. Je corrector heeft een andere kleur dan je eigen huidtint en is de tegenhanger van de kleur die je wilt camoufleren. Heb je bijvoorbeeld last van verkleuring, zoals blauwe wallen? Breng eerst wat corrector aan, laat het even intrekken en breng nog een dun laagje concealer aan.

Blozende wangen

Voor een jonger en voller gezicht breng je blush aan op de koontjes van je wangen en dus niet op de diagonale lijn onder de jukbeenderen. Voor een mooie natuurlijke blos kies je voor een zachtroze blush.

Lipgloss voor vollere lippen

Naarmate de jaren verstrijken worden onze lippen smaller. En juist volle lippen geven je een jong uiterlijk. Matte, donkere lippenstift maakt je lippen smaller. Een wat lichtere en glanzende lippenstift met daarover heen nog eens een gloss maakt je lippen juist voller.

Forse wenkbrauwen

Smalle wenkbrauwen maken je gezicht ouder. Epileer je wenkbrauwen niet te veel en probeer juist eens om je wenkbrauwen met een potlood iets voller te maken. Maak ze niet te donker.

Natuurlijke wimpers

Wil je vollere wimpers? Gebruik dan een zwarte mascara en breng deze zigzaggend aan. Voor langere wimpers volg je de wimperlijn. Voor een natuurlijke look laat je de onderste wimpers ongekleurd, of gebruik hiervoor een lichtere mascara (bijvoorbeeld bruin).

Vind je het ook leuk om anderen tips te geven en te helpen er jonger uit te zien? Volg dan bij Acuive de opleiding Visagist of Schoonheidsspecialist. Op 17 maart organiseren we een open dag. Je bent meer dan welkom. We starten om 10 uur.

Smile_450.jpg

Contact

Acuive opleidingen bv
Hoofdkantoor
Dijkhuizen 13
7961 AE Ruinerwold
T: 088 - 37 45 400
Praktijklessen / examenlocatie
CollegePoint
Recordweg 1
3821 AS AmersfoortT: 033 - 45 66 500

Klachten en beroepsprocedure

Opleidingsvoorwaarden

 

contact