We gebruiken Cookies om functies voor social media te bieden of om website verkeer te analyseren.
Privacyverklaring

‘Ik ben creatief en help graag mensen’

Iedereen weet natuurlijk dat verzorgde handen en nagels een visitekaartje bij uitstek zijn. Maar niet iedereen is in staat om dit visitekaartje goed voor elkaar te hebben. Dat is ook helemaal niet zo eenvoudig. Ben jij bijvoorbeeld op de hoogte van alle nieuwe trends en ontwikkelingen? En gebruik jij wel de juiste producten? Een nagelstylist is de professional bij uitstek die kan helpen. Waarom kiezen voor een beroep als nagelstylist? We delen graag het verhaal van één van onze oud cursisten. Suzan wil graag mensen helpen. Ze volgde bij ons de opleiding nagelstylist en werkt inmiddels in haar eigen nagelsalon aan huis.

Suzan:

Waarom juist nagelstyling? Deze vraag kreeg ik als creatieve duizendpoot regelmatig te beantwoorden. Voor mij was deze keuze niet zo gek. Ik wilde graag een beroep uitoefenen waar ik veel contact met andere mensen heb. En ik wil graag mensen helpen. Na het bezoeken van de open dag bij Acuive werd alles voor mij duidelijk. Ik liet me omscholen van administratief medewerkster naar nagelstylist.

Mijn eerste ‘klant’ was een goede vriendin. Ze was een enorme nagelbijter. Natuurlijk wilde ze hier dolgraag vanaf komen. Ik kon haar helpen. Dat gaf een enorme kick. Ze is nu nog steeds een goede klant. 

Ook heb ik een vrouw in mijn praktijk geholpen die door ziekte en het gebruik van medicijnen dunne nagels had die regelmatig inscheurden. Door een goede versteviging en een verlenging ging ze als nieuw de deur uit. Uiteraard hielp hierbij het fijne gesprek dat ik met haar voerde ook. Mooi toch? Je bent dus niet alleen vakinhoudelijk, maar ook sociaal best goed bezig. 

Een onderschat beroep

Ik denk dat nagelstyling een onderschat en ondergewaardeerd beroep is. Het wordt te vaak gezien als hobby of leuke bijverdienste. Mensen vergeten wel eens dat je veel kennis moet hebben van zowel de nagels als de producten waarmee je werkt. En uiteraard weet je als professional welke trends er spelen. 

Wat zijn die trends dan?

In gel- en acrylnagels zien we vooral de ‘Coffin vorm’ en de ‘Babyboom’ terug. Hier is ook veel vraag naar in mijn praktijk. Voor wat betreft nagellakken waren vooral de long stay nagellakken de trend van het afgelopen jaar. Deze trend zet zich in het nieuwe jaar door. Het goed aanbrengen van zo’n lak vereist productkennis. Niet alle lakken geven het gewenste resultaat. Zo weet ik als professioneel nagelstyliste welke producten er passen bij welke nagelsoorten.

Goed ondernemen

Een praktijk opzetten is te doen, een praktijk goed draaiende houden, is niet altijd makkelijk. Ik ben blij dat ik een opleiding heb gevolgd waar niet alleen vakkennis, maar ook ondernemen goed aan de orde kwam. Voor ik mijn praktijk opzette, heb ik eerst een kort marktonderzoek gedaan en gekeken hoe ik mijn praktijk goed op de kaart kon zetten. Dat leer je allemaal bij de opleiding.

Ook is het belangrijk  om op de hoogte te blijven van je vakkennis. Daarom speur ik vaak op Internet naar relevante artikelen en ben geabonneerd op een vaktijdschrift. Verder volg ik met enige regelmaat workshops. 

Ook geïnteresseerd in een opleiding nagelstylist? Bij Acuive krijg je les van een hoog gekwalificeerde docent in een mooie praktijklocatie. Meer informatie vind je hier.

Nagelstylist_Suzan.jpg

Contact

Acuive opleidingen bv
Hoofdkantoor
Dijkhuizen 13
7961 AE Ruinerwold
T: 088 - 37 45 400
Praktijklessen / examenlocatie
CollegePoint
Recordweg 1
3821 AS AmersfoortT: 033 - 45 66 500

Klachten en beroepsprocedure

Opleidingsvoorwaarden

 

contact