We gebruiken Cookies om functies voor social media te bieden of om website verkeer te analyseren.
Privacyverklaring

 Hoe een technicus succesvol kapper werd

Hoe een technicus succesvol kapper werd

Een verhaal uit de praktijk: Hans is werkeloos auto technicus en wordt op het spoor gezet om een kappersopleiding bij Acuive te volgen. Inmiddels runt Hans met veel succes een kapperssalon. Hoe dit gebeurde?

Veel mensen weten het: bij ons is iedereen welkom. We hebben niet alleen prachtige praktijklokalen, maar we hebben ook een heerlijk Atrium waar je als bezoeker even kunt ontspannen en genieten van o.a. een heerlijk kopje koffie of thee. Niet verwonderlijk dus dat we regelmatig partners van studenten mogen verwelkomen in Amersfoort. 

Zo ook Hans, die zijn partner vergezelde naar een les van de brancheopleiding schoonheidsspecialist. We maken graag een praatje met onze bezoekers en leerde Hans een beetje beter kennen. Hij vertelde ons over zijn loopbaan. Geleerd voor autotechnicus en ook enige tijd bij een mooie garage gewerkt. Een technicus in hart en nieren, alleen eentje zonder werk. De crisis sloeg tot voor kort geleden hard toe en helaas ook bij Hans. Een mooie bijkomstigheid dat hij zijn partner naar Amersfoort kon brengen en halen, maar hij wilde duidelijk meer. 

Wat we zagen? Iemand met passie en een groot verlangen om weer professioneel mee te draaien in de maatschappij. Iemand die technisch heel vaardig was en veel doorzettingsvermogen uitstraalde. Dus? We gaven hem een kappersschaar in handen. Waarom? We weten als geen ander hoeveel techniek je nodig hebt om een goede kapper te worden. Het resultaat laat zich raden. Hans volgde via Acuive de kappersopleiding en runt nu met veel succes en plezier een kapsalon. ‘Ik ben zo blij dat het niks geworden is met de autotechniek’, aldus Hans. Mooi verhaal toch? 

Ben of ken je ook iemand die zijn technische skills wil inzetten en wil leren knippen/föhnen/etc.? Binnen 10 maanden kun je bij Acuive al je diploma halen.

Kapper_man_zwwit450.jpg

Contact

Acuive opleidingen bv
Hoofdkantoor
Dijkhuizen 13
7961 AE Ruinerwold
T: 088 - 37 45 400
Praktijklessen / examenlocatie
CollegePoint
Recordweg 1
3821 AS AmersfoortT: 033 - 45 66 500

Klachten en beroepsprocedure

Opleidingsvoorwaarden

 

contact