We gebruiken Cookies om functies voor social media te bieden of om website verkeer te analyseren.
Privacyverklaring

Blauwdrukken goed kunnen lezen en interpreteren? Volg onze workshop op 9 februari 2018

Om voet- en teenstandafwijkingen op een voetafdruk vast te kunnen stellen, moet je eerst weten hoe de voetstand van een normale voet eruit ziet. Een normale voet is een precisie instrument, enorm belastbaar en punctueel functionerend. De voeten dragen jarenlang het volledige gewicht van het lichaam. Een kleine stand afwijking van de voeten kan al grote gevolgen hebben. Hoofdpijn, nek- en schouderklachten, spierklachten, onderrug en heupklachten, aderkrampen, knie-, enkel- en voetklachten kunnen hiervan een gevolg zijn. Niet voor niets behoort het maken, interpreteren en verklaren van een voetafdruk/blauwdruk tot de hoofdonderdelen van de proeven van bekwaamheid (praktijkexamens) pedicure en medisch pedicure. 

Hoe krijg je een juist beeld van de voet?

Hoe krijg je een juist beeld van de voet dat je kunt gebruiken als leidraad bij je behandeling? Een blauwdruk of voetafdruk is hiervoor een geschikt hulpmiddel. Maar na het maken van een blauwdruk weten we eigenlijk nog niets. Daarna begint het werk pas. We moeten de voetafdruk gaan interpreteren en beoordelen. Het beeld dat we krijgen van een blauwdruk moet worden begrepen en vertaald.

In deze interactieve training blauwdrukken komt het allemaal aan de orde: het maken van statische- en dynamische voetafdrukken, het aflezen en beoordelen, herkenning van de voet, de voettypen en voetafwijkingen. Ook de relatie van de afdruk tot de schoen en schoenmaat wordt diepgaand behandeld.

Met een zeker gevoel naar je examen?

De blauwdrukken training is een absolute aanrader. Het is nodig voor de juiste uitoefening van je beroep en geeft je een zeker gevoel voor deelname aan de proeve van bekwaamheid, zowel voor de basis– als de medisch pedicure!

Voor het actief volgen van deze workshop krijg je maar liefst 20 KRP-punten toegekend!

 

Blauwdruk_training 1.jpg

Contact

Acuive opleidingen bv
Hoofdkantoor
Dijkhuizen 13
7961 AE Ruinerwold
T: 088 - 37 45 400
Praktijklessen / examenlocatie
CollegePoint
Recordweg 1
3821 AS AmersfoortT: 033 - 45 66 500

Klachten en beroepsprocedure

contact