We gebruiken Cookies om functies voor social media te bieden of om website verkeer te analyseren.
Privacyverklaring

Zo maak je jouw huid klaar voor de winter

De temperatuur daalt, de wind trekt aan en er valt geregeld een bui(tje). We kunnen er dan ook echt niet meer om heen: de zomer is ten einde en winter is coming. Tijdens deze koude en gure maanden krijgt onze huid flink wat te verduren. Een goede huidverzorging is dan absoluut geen overbodige luxe. Volg onze handige tips op en je hebt ook in de winter een zijdezacht, verzorgd huidje.

Tip 1: eet je huid gezond

Hoewel crèmes en verzorgingsmiddelen natuurlijk bijdragen aan een mooie huid, komt een stralende huid in de eerste plaats van binnenuit. Eet daarom gevarieerd en gezond. Verder kan je huid in de winter wel wat extra gezonde vetten gebruiken. Eet daarom in de winter (extra) vette vis en avocado. Vitamines en mineralen haal je uit vers fruit, (seizoens)groenten en noten.

Tip 2: neem afscheid van je hete douche

In de koude wintermaanden is niets lekkerder dan een lange, warme douche. Helaas is zo’n warme douche funest voor de droge huid. Met deze tip ben je misschien minder blij, maar we raden je aan om niet te lang en niet te warm te douchen. Wat dan wel weer heel lekker is, is om je na het douchen in te smeren met een rijke, verzorgende crème. Smeer je in wanneer je huid nog warm is, je poriën staan dan nog open waardoor de crème beter intrekt.

Tip 3: no more dry hands

Vergeet niet om de huid van je handen net zo goed te verzorgen én te beschermen als bijvoorbeeld de huid van je gezicht. Vooral als het erg koud is, is het heerlijk om een paar warme handschoenen te dragen. Hiermee bescherm je de broze huid van je handen tegen roodheid en bevriezing. Het resultaat is een gezonde, verzorgde huid zonder kloven en barsten. Met een voedende handcrème verzorg je jouw handen extra.

Tip 4: vergeet de SPF niet

Misschien denk je dat uv-straling alleen schadelijk is tijdens warme zomerdagen, maar niets is minder waar. Ook in de winter is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. Gelukkig bevatten veel foundations tegenwoordig S(un) P(rotection) F(actor) waarmee je jouw huid de hele dag beschermt. Draag je geen make-up? Kies dan voor een dagcrème met SPF.

Tip 5: scrubben, scrubben en nog eens scrubben

Je kunt je nog zo goed insmeren met crème, zonder scrubben heeft dit weinig effect. Door geregeld te scrubben, verwijder je dode huidcellen, vuil en cosmeticaresten. Het verbetert de doorbloeding van je huid en dit zorgt weer voor een betere structuur en een stralende teint. Scrub je huid daarom drie keer per week en je creëert een gezonde en stralende huid.

Vind jij huidverzorging interessant en ben je er het liefst dagelijks mee bezig? Volg dan een opleiding tot schoonheidsspecialist en leer alles over hoe je verschillende huidtypes verzorgt. Bij Acuive schrijf je je online in voor de opleiding. Voor meer informatie bel je naar 088 374 5400 of stuur je een e-mail naar info@acuive.nl.

 

 

 

 

 

Huid_winter 450.jpg

Contact

Acuive opleidingen bv
Hoofdkantoor
Dijkhuizen 13
7961 AE Ruinerwold
T: 088 - 37 45 400
Praktijklessen / examenlocatie
CollegePoint
Recordweg 1
3821 AS AmersfoortT: 033 - 45 66 500

Klachten en beroepsprocedure

Opleidingsvoorwaarden

 

contact