We gebruiken Cookies om functies voor social media te bieden of om website verkeer te analyseren.
Privacyverklaring

De zin en onzin van nagelverzorging

In onze rubriek de zin en onzin van …. dit keer aandacht voor de verzorging van de finishing touch voor een mooie en verzorgde uitstraling, de nagels.

Wanneer kun je het beste je nagels knippen? Krijg je van het drinken van melk  mooie en harde nagels? En zijn kunstnagels funest voor je nagels? Lees snel verder.

Knip jij je nagels wel eens ’s avonds?

In Aziatische landen als Japan en China nemen ze liever het zekere voor het onzekere, want volgens een mythe leef je korter als je na zonsondergang je nagels knipt. Of nog erger, je roept er kwade geesten mee op. Wij in het Westen geloven hier over het algemeen niet in, maar kijk er niet vreemd van op als bepaalde klanten liever niet ’s avonds naar een nagelsalon gaan.

Draagt gezonde voeding bij aan mooie nagels?

Kort en bondig, ja! Eet vooral voldoende groenten en fruit, dan blijven je nagels gezond. En hoe zit dat dan met het drinken van melk? Nagels zijn net als je haar opgebouwd uit keratine, oftewel hoornstof. Keratine bestaat uit eiwitten en 0.07% uit calcium. Het dagelijks drinken van liters melk verandert weinig aan dit percentage, dus draagt ook niet bij aan sterkere nagels.

Zijn kunstnagels funest voor je nagels?

Nee hoor, dat hoeft niet. Met de juiste verzorging gaan gezonde nagels en kunstnagels heel goed samen. Uiteraard moet je het aanbrengen van kunstnagels wel aan een professional overlaten.

Groeien je nagels sneller op vakantie?

Afhankelijk van de bestemming, maar in de meeste gevallen is dit wel waar. Vitamine D, de vitamine die je lichaam aanmaakt wanneer het blootgesteld wordt aan het zonlicht, stimuleert de nagelgroei. Gemiddeld groeien je nagels 1/10 mm per dag.

Verder nog tips?

Een inkoppertje misschien, maar nagelbijten is niet alleen een slechte gewoonte, maar je verzwakt je nagels enorm. Niet doen dus!

Wel doen? Af en toe een voedend maskertje aanbrengen en gebruik nadat je je handen hebt gewassen altijd een lotion of een vocht inbrengende crème. Hiermee zijn je nagels beschermd tegen uitdroging en breken minder snel af.

Wil je ook van nagelverzorging je beroep maken? Bij Acuive kan je een betaalbare, goede en vooral leuke opleiding volgen. We zijn trots op het hoogste slagingspercentage van Nederland. Neem gerust eens een kijkje op onze website.

 

Nagelverzorging.jpg

Contact

Acuive opleidingen bv
Hoofdkantoor
Dijkhuizen 13
7961 AE Ruinerwold
T: 088 - 37 45 400
Praktijklessen / examenlocatie
CollegePoint
Recordweg 1
3821 AS AmersfoortT: 033 - 45 66 500

Klachten en beroepsprocedure

Opleidingsvoorwaarden

 

contact