We gebruiken Cookies om functies voor social media te bieden of om website verkeer te analyseren.
Privacyverklaring

5 tips om wakker te worden met de perfecte krullenbos

Een nachtmerrie voor elke krullenbol onder ons: je stapt in bed met je volle bos krullen en zodra je wakker wordt is het veranderd in een droog struikje. Het overkomt iedereen met krullen wel een keer, maar wat kun je eraan doen om het bij deze ene keer te houden? Welke technieken zijn er om je krullen mooi te houden totdat je opstaat en hoe breng je jouw krullenbos de volgende dag weer in model?

1. De ananas

Veel vrouwen met krullend haar doen voor het slapen gaan een ‘ananas’. Deze vorm van je haar vastmaken helpt pluizige krullen tegen te gaan. De ananas is een hele hoge en lossen paardenstaart die ervoor zorgt dat je je krullen de volgende ochtend alleen hoeft op te frissen met wat water. Deze manier van je haar klaarmaken voor de nacht is het meest geschikt wanneer je wat langer haar hebt. Heb jij een korte krullenbos? Maak dan de losse plukken haar vast met wat schuifspeldjes.

2. Een satijnen kussensloop

Wil jij je mooie krullen behouden tijdens het slapen? Kies dan voor een satijnen kussensloop. De vele bewegingen in je slaap kunnen het haar beschadigen, omdat er telkens een wrijving is met je kussensloop. Met een satijnen kussensloop glijdt je krullenbos over het kussen zonder dat het pluizig wordt. Als je een satijnen kussensloop niet fijn vindt, kun je ook kiezen voor een satijnen slaapmuts.

3. Draai je haar in een natte knot

Om te voorkomen dat je haar ’s nachts pluizig wordt, kun je er ook voor kiezen om te gaan slapen met een natte knot. Zo neemt je haar zelfs nog een beetje vocht op, zodat het de volgende dag minder pluizig wordt. Voor een optimaal effect en bescherming breng je ook nog een leave-in conditioner en eventueel een stylingproduct aan. Draai je haar in een grote knot en klaar ben je!

4. Vlechten

Door je haar te vlechten blijven je krullen ’s nachts prima op hun plek. Er zijn verschillende soorten vlechten, dus je moet even experimenteren om erachter te komen wat voor jou het beste werkt. Kies je voor een lossere vlecht? Dan wordt je natuurlijke krulpatroon behouden. Een strakke vlecht laat je haar daarentegen krimpen.

5. De volgende dag

Of je nou hebt gekozen voor de ananas, een natte knot, een vlecht of het satijnen kussensloop: de volgende ochtend hoef je krullen alleen een beetje nat te maken. Dit kan met je handen, maar ook met een plantenspuit. Wellicht werkt het voor jouw krullenbos om het water in de spuit te mengen met wat conditioner. Kneed je krullen in model en gebruik je stylingproduct in de haarpunten. Kam je haar niet met een borstel of fijne kam. Hierdoor trek je de krul uit het haar en wordt het pluizig.

Wil jij meer te weten komen over hoe je het beste om kunt gaan met krullend haar of wil je zelf leren om krullen te knippen? Bij Acuive kan je een kappersopleiding volgen en binnen 10 maanden een erkend diploma behalen. Neem voor meer informatie telefonisch contact op via 0522 47 59 69 of stuur een mailtje naar info@acuive.nl

Krullen 450.jpg

Contact

Acuive opleidingen bv
Hoofdkantoor
Dijkhuizen 13
7961 AE Ruinerwold
T: 088 - 37 45 400
Praktijklessen / examenlocatie
CollegePoint
Recordweg 1
3821 AS AmersfoortT: 033 - 45 66 500

Klachten en beroepsprocedure

Opleidingsvoorwaarden

 

contact