We gebruiken Cookies om functies voor social media te bieden of om website verkeer te analyseren.
Privacyverklaring
 • Opleiding kapper, damesvak
 • Inhoud
 • Opleidingsspecificatie
 • Opleiding allround kapper, damesvak

Opleiding kapper, damesvak

Met een opleiding kapper van Acuive kun je binnen vijf à tien maanden een erkend kappersdiploma halen en meteen aan de slag als kapper. Wij bieden een betaalbare en flexibele kappersopleiding met:

 • Een erkend diploma, binnen 5 tot 10 maanden.
 • Flexibele studiemogelijkheden.
 • Een uitstekend vooruitzicht op een baan.
 • Een hoog slagingspercentage.
 • Hooggekwalificeerde docenten.
 • De modernste apparatuur.

De praktijklessen vinden plaats bij CollegePoint in Amersfoort; de mooiste praktijklocatie van Nederland. De praktijklesdagen zijn van 09.00 tot 17.00 uur op vrijdag of zaterdag.

Bij Acuive vind je de volgende erkende kappersopleidingen:

Is een kappersopleiding iets voor jou?

Je moet als kapper niet alleen goed zijn in je vak, maar ook goed met allerlei type mensen kunnen omgaan. Dat je jouw klant centraal stelt en sociaal en communicatief sterk bent, spreekt daarom voor zich. In dit beroep zijn ook een zelfstandige houding, gestructureerd werken en aandacht voor hygiëne heel belangrijk.

De kappersopleiding is een opleiding voor vrouwen én mannen. Toch zijn de meeste kappers vrouwen. Als je er over denkt de kappersopleiding te gaan doen, bedenk dan eens of de volgende kenmerken bij jou passen:

 • Je hecht veel waarde aan uiterlijke verzorging en bent geïnteresseerd in haarverzorging en haarmode.
 • Je houdt er van om je vakmanschap op creatieve wijze in te zetten.
 • Je voelt je verantwoordelijk voor je eigen werk en voor je klanten.
 • Je bent accuraat, klant- en resultaatgericht.
 • Je houdt ervan om met mensen om te gaan, contacten te leggen en te onderhouden.
 • Je kunt zelfstandig werken en bent ook bereid om flink aan te pakken.

Als kapper wordt van je verwacht dat je:

 • Je dienstverlenend opstelt en goed met allerlei soorten mensen kunt omgaan.
 • Kunt bepalen welke behandelingen geschikt zijn voor je klant (en welke juist niet).
 • De klant duidelijk advies geeft over kapsels, behandelingen en producten.
 • Kansen signaleert en producten en behandelingen kunt verkopen.
 • Verschillende typen haarverzorging en haarstyling kunt uitvoeren.
 • Overweg kunt met de producten en apparatuur die je bij de behandelingen nodig hebt.
 • Altijd goed werk levert, ook onder tijdsdruk.
 • Gestructureerd, nauwkeurig, hygiënisch en veilig werkt, volgens de geldende voorschriften.

 

 

Inhoud opleiding kapper, damesvak

Tijdens de opleiding kapper, damesvak krijg je alle kennis en vaardigheden die je later nodig hebt in je beroep en méér. De opleiding bestaat uit de volgende kerntaken:

 • Coupe knippen.
 • Föhnen en stylen.
 • Tijdelijk omvormen.
 • Eenvoudig vlechten van lang haar.
 • Kleurproduct opbrengen.
 • Wikkelen.
 • Adviseren over en verkopen van producten en diensten.

Kies je eigen studiewijze

Bij Acuive kun je op verschillende manieren je opleiding volgen. Je kunt ervoor kiezen om veel zelf te doen of juist veel klassikale lessen te volgen. Studeer je het liefste zelfstandig, in het tempo dat jij prettig vindt? Dan kies je voor de flexibele variant. Je volgt enkele klassikale praktijklesdagen op een moment dat het jou uitkomt. Wil je liever vaste contact momenten en meer klassikale bijeenkomsten? Dan kies je voor een klassikale variant. Je kunt kiezen uit de volgende studie mogelijkheden:

 • Flexibel € 795,-
 • Flexibel klassikaal € 1.295,-

Met ons persoonlijk studie advies ben jij verzekerd van de opleiding die bij jou past! Wil je meer informatie over deze studiewijzen, inclusief de kosten, neem dan gerust contact met ons op, of bezoek één van onze open dagen. Je bent van harte welkom!

Praktijk- en Beroepsgericht onderwijs

Modern vakmanschap vereist meer dan alleen vakkennis. Daarom word je bij ons praktijk- en beroepsgericht opgeleid. We vinden het belangrijk dat je jezelf ook na je opleiding (financieel) kunt redden. Daar stemmen we onze lessen van de opleiding kapper dan ook op af.

Examen opleiding kapper

Alle examens worden afgenomen door Exuive, een onafhankelijke exameninstelling voor alle beroepen in de Uiterlijke Verzorgingsbranche. De examens worden afgenomen op de locatie van CollegePoint in Amersfoort, waar ook alle praktijklesdagen worden gevolgd. Exuive is door het ministerie van OC&W aangewezen als erkende exameninstelling. Je bent dus verzekerd van een diploma, waarmee je kunt doorleren en wat internationaal wordt erkend.

Bij Exuive worden alle theorie-examens digitaal afgenomen. Daarvoor betaal je geen extra kosten. Het voordeel van dit digitale examen is dat je meteen weet of je bent geslaagd of gezakt en wat je behaalde cijfer is. Bij onverhoopt zakken bestaat er een herexamenregeling. Daardoor kun je meteen herkansen.

Ook de praktijkexamens van Exuive zijn van hoge kwaliteit. De examens, of 'Proeven van Bekwaamheid', worden afgenomen door hoogopgeleide, vriendelijke assessoren die je alle ruimte geven om te laten zien wat je kunt. Na dit examen krijg je een evaluatiegesprek waarin je meteen hoort of je geslaagd bent of gezakt en wat eventueel beter kan. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent en hoeft je studie geen onnodige vertraging op te lopen.

Je kunt iedere tweede zaterdag van de maand, of twee weken later op dinsdagmiddag, één of meer theorie-examens afleggen. De praktijkexamens vinden iedere maand plaats. Alle examendata zijn vastgelegd. Een examen moet uiterlijk vier weken voor het examen zijn aangevraagd met een inschrijfformulier.

Vrijstellingen

Voor sommige onderdelen van de kappersopleiding kom je in aanmerking voor vrijstelling. De examinerende instantie verleent deze vrijstelling. Als je in aanmerking denkt te komen voor één of meerdere vrijstellingen, geef je dit aan op het aanmeldingsformulier. Je dient hierbij een kopie van je diploma's en/of certificaten met cijferlijst toe te voegen op basis waarvan je denkt voor vrijstellingen in aanmerking te komen. Denk eraan dat deze diploma's niet ouder mogen zijn dan 5 jaar! Voor de aanvraag van een vrijstelling worden kosten doorberekend. Wil je hier meer informatie over? Bel of mail ons gerust.

 

 

Opleidingsspecificatie opleiding kapper, damesvak

Vooropleiding Geen. Beheersing van de Nederlandse taal is gewenst.
Aanbevolen studieduur 10 maanden*
Lesgeld Vanaf € 795,-
   
Inschrijfkosten € 75,-
Examinerende instantie Exuive Examens
Theorie-examen 1
Praktijkexamen techniek 2
Proeve van bekwaamheid 1
Examenkosten Afhankelijk van de actuele prijzen van de examinerende instantie.
Lesboeken Geen, het benodigde lesmateriaal is in de opleiding opgenomen.
Stage Niet nodig.

* De genoemde studieduur geldt bij een gemiddeld studietempo. Uiteraard kun je sneller studeren als je dat wilt en zo de cursus vlugger afronden, of langzamer, als je dat wenst.

** Kies je voor betaling in termijnen, dan worden de kosten met 15% (deelbetalingskosten) verhoogd! Eventuele tussentijdse prijswijzigingen worden niet doorberekend.

Kosten opleiding kapper, damesvak

De kosten voor de opleiding zijn inclusief studieboeken of -readers, (studie-) en praktijklesdagen. De examen- en materiaalkosten vallen hier niet onder. Behalve het volgen van de praktijklesdagen op school moet je veel thuis oefenen om ook de praktijk zo goed mogelijk te leren beheersen. Daarom heb je voor deze opleiding pedicure een materiaalpakket nodig. Om teleurstellingen te voorkomen, wordt dat door de school geleverd. Een mooie bijkomstigheid hiervan is dat je meteen je investeringen kunt terugverdienen.

Onze opleiding pedicure is vrijgesteld van BTW en onder voorbehoud van prijswijzigingen door derden. 

 

 

Opleiding allround kapper, damesvak

Na je opleiding kapper kun je een echte professional worden door verder te leren met de opleiding allround kapper, damesvak Je klanten komen dan niet alleen meer bij jou voor hun haarverzorging, zoals wassen, knippen, kleuren opbrengen en permanenten. Ze komen dan ook voor snijden, lang haar vlechten en opsteken, watergolven en de perfecte kleur. Je geeft professioneel advies over wat het best bij de klant past en over de behandeling van (eventuele) haarproblemen. Daarnaast verkoop je haarverzorgingsproducten en meer behandelingen. Als vakbekwaam kapper werk je vaak in je eigen kapsalon of als eerste kapper bij een grote salon. Je kunt ook ambulant gaan werken (als kapper die bij de klant aan huis komt.) Lees meer over de opleiding allround kapper, damesvak.

Open dag

Kom langs op één van onze open dagen en ervaar de sfeer van onze opleiding. Op de eerste zaterdag van elke maand bieden wij geïnteresseerden de kans om langs te komen en kennis te maken met medewerkers en docenten. Ook kun je onze praktijkruimtes bekijken en is er gelegenheid om vragen te stellen. Hou onze agenda in de gaten en kom langs op onze volgende open dag.

Over Acuive

Bij Acuive werken hooggekwalificeerde docenten die jou helpen bij het behalen van een erkend diploma. Je stelt zelf jouw studietraject samen en kunt dit aanpassen aan een tempo dat voor jou prettig is. Het diploma dat je haalt is erkend door een externe exameninstellingen voor de Uiterlijke Verzorgingsbranche en geeft je hierdoor de mogelijkheid om bijvoorbeeld in het buitenland te werken. Elk jaar weer hebben wij hoge slagingspercentages, waardoor jij zo min mogelijk geld kwijt bent aan examenkosten. De praktijklesdagen worden gegeven bij CollegePoint in Amersfoort.

 

 

Inschrijfformulier Opleidingen / Curussen

Via onderstaand formulier kun je je inschrijven voor een van onze opleidingen of cursussen. Kies eerst je opleiding of cursus. Vul vervolgens jouw persoonlijke gegevens in. Onderaan deze pagina kun je jouw inschrijving bevestigen, waarna je jouw lesmateriaal ontvangt en wij contact zullen opnemen.

Kijk voor de opleidingsspecificaties bij de desbetreffende cursus/ opleiding of themadag.

* = verplichte velden

Selecteer jouw opleiding / cursus*

Branchediploma Schoonheidsspecialiste Prijs ineens: € vanaf 895,-
Prijs per maand: € op aanvraag
(10 maanden)
Branchediploma Allround Schoonheidsspecialiste Prijs ineens: € vanaf 1395,-
Prijs per maand: € op aanvraag
(10 maanden)
Branchediploma Pedicure Prijs ineens: € vanaf 595,-
Prijs per maand: € op aanvraag
(10 maanden)
Branchediploma Medisch Pedicure Prijs ineens: € vanaf 895,-
Prijs per maand: € op aanvraag
(10 maanden)
Vakdiploma Kapper, damesvak Prijs ineens: € vanaf 795,-
Prijs per maand: € op aanvraag
(10 maanden)
Vakdiploma Allround Kapper, damesvak Prijs ineens: € vanaf 1195,-
Prijs per maand: € op aanvraag
(10 maanden)
Vakdiploma Voetreflexologie Prijs ineens: € 695,-
Prijs per maand: € op aanvraag
(10 maanden)
Specialisatie Acne behandeling Prijs ineens: € vanaf 695,-
Prijs per maand: € op aanvraag
(10 maanden)
Specialisatie Spatadertherapie Prijs ineens: € vanaf 795,-
Prijs per maand: € op aanvraag
(10 maanden)
Specialisatie Huidverbeterende massage Prijs ineens: € vanaf 695,-
Prijs per maand: € op aanvraag
(10 maanden)
Specialisatie Oosterse massage (Shiatsu) Prijs ineens: € vanaf 695,-
Prijs per maand: € op aanvraag
(10 maanden)

Vul jouw persoonlijke gegevens in

Heeft u vragen over deze keuzes bel ons dan op: 088 - 37 45 400
Let op: betaling per maand of in termijnen is alleen mogelijk indien dit bij de opleiding is vermeld.
Ik heb de Algemene voorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord.*
Administratie- en inschrijvingskosten bedragen €75,- voor alle opleidingen en €25,- voor cursussen

Acuive kantoor

Acuive opleidingen bv
Hoofdkantoor
Dijkhuizen 13
7961 AE Ruinerwold
T: 088 - 37 45 400

 

Praktijklessen/examenlocatie

Praktijklessen/examenlocatie
CollegePoint
Recordweg 1
3821 AS AmersfoortT: 033 - 45 66 500

contact