We gebruiken Cookies om functies voor social media te bieden of om website verkeer te analyseren.
Privacyverklaring
 • Opleiding allround schoonheidsspecialiste
 • Inhoud
 • Opleidingsspecificatie
 • Examen
 • MBO-opleiding

Waarom een opleiding allround schoonheidsspecialiste?

Heb jij de opleiding schoonheidsspecialiste gevolgd en wil je doorleren voor allround schoonheidsspecialiste? Dan moet je uiteraard wel weten wat het vak inhoudt en hoe het zich onderscheid van de opleiding schoonheidsspecialiste. Daarnaast wil je natuurlijk weten wat de arbeidskansen zijn op de markt. 

Wat doet een allround schoonheidsspecialiste?

De allround schoonheidsspecialiste heeft in beginsel dezelfde taken als de schoonheidsspecialiste. Daarnaast ben je gespecialiseerd in:

 • De behandeling van de acne-huid
 • Het uitvoeren van huidverbeterende en Oosterse massages
 • Het uitvoeren van wellnessbehandelingen
 • Het toepassen van gespecialiseerde apparatuur.

De verantwoordelijkheid in het werk ligt meer op de therapeutische kant van het beroep. Ook voer je omvangrijke ondernemerstaken uit.

Checklist

Als je er over denkt om de opleiding allround schoonheidsspecialiste te volgen, bedenk dan eens of de volgende kenmerken bij jou passen:

 • Je hecht veel waarde aan uiterlijke verzorging en bent geïnteresseerd in allerlei manieren om mensen er zo goed mogelijk uit te laten zien.
 • Je vindt het leuk om je te verdiepen in de werking van het menselijk lichaam en de huid.
 • Je bent sociaal en vindt het leuk contacten te leggen en te onderhouden.
 • Je kunt zelfstandig werken en bent bereid om flink aan te pakken. 

Werkmogelijkheden

Als allround schoonheidsspecialiste kun je werken bij:

 • Huidtherapeuten of dermatologen
 • Privéklinieken
 • Als onderwijsinstructeur
 • Als docent
 • Als assessor (examinator)

Waarom een opleiding allround schoonheidsspecialiste bij Acuive?

 • Jij leert voor een door Anbos erkend diploma, binnen 10 maanden.
 • Jij volgt een persoonlijk studietraject en leert dus in je eigen tempo.
 • Jij hebt de beschikking over een opleidingscoach en adviseur.
 • Jij studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage van Nederland.
 • Jij krijgt les van de beste docenten.
 • Jij krijgt les in de mooiste praktijklocatie van Nederland.
 • Jij werkt met de modernste apparatuur.

 

 

Inhoud van de opleiding allround schoonheidsspecialiste

Tijdens de opleiding allround schoonheidsspecialiste krijg je alle kennis en vaardigheden die je later nodig hebt in je beroep en méér. De opleiding bestaat uit de volgende kerntaken:

 • Uitvoeren van een additionele schoonheidsbehandeling.
 • Uitvoeren van een acnebehandeling.
 • Uitvoeren van huidverbeterende massages.
 • Uitvoeren van een cosmetische massage volgens de shiatsumethode.
 • Adviseren over en verkopen van huidverzorgende producten en diensten.
 • Uitvoeren van gevorderde ondernemersactiviteiten.

Kies je eigen studiewijze

Bij Acuive kun je op verschillende manieren de opleiding schoonheidsspecialiste volgen. Je kunt ervoor kiezen om veel zelf te doen of juist veel klassikale lesdagen te volgen. Studeer je het liefste zelfstandig, in het tempo dat jij prettig vindt? Dan kies je voor de flexibele variant. Je volgt enkele klassikale praktijklesdagen op een moment dat het jou uitkomt. Wil je liever vaste contact momenten en meer klassikale bijeenkomsten? Dan kies je voor een klassikale variant. Wil je extra voordelig uit zijn dan kies je voor de basic variant. Je kunt kiezen uit de volgende studie mogelijkheden:

 • Basic € 1.395,-
 • Flexibel € 1.695,-
 • Klassikaal € 2.195,-

Met ons persoonlijk studie advies ben jij verzekerd van de opleiding die bij jou past! Wil je meer informatie over deze studiewijzen, inclusief de kosten, neem dan gerust contact met ons op, of bezoek één van onze open dagen. Je bent van harte welkom!

Praktijk- en beroepsgericht onderwijs

Modern vakmanschap vereist meer dan alleen vakkennis. Daarom word je bij ons praktijk- en beroepsgericht opgeleid. We vinden het belangrijk dat je jezelf ook na je opleiding (financieel) kunt redden. Daar stemmen we onze lessen van de opleiding schoonheidsspecialiste dan ook op af.

Open dag

Kom langs op een van onze open dagen en ervaar de sfeer van onze opleiding. Op de eerste zaterdag van de maand bieden wij geïnteresseerden de kans om langs te komen en kennis te maken met medewerkers en docenten. Ook kun je onze praktijkruimtes bekijken en is er gelegenheid om vragen te stellen. Hou onze agenda in de gaten en kom langs op onze volgende open dag.

Over Acuive

Bij Acuive werken hooggekwalificeerde docenten die jou helpen bij het behalen van een erkend diploma. Je stelt zelf jouw studietraject samen en kunt dit aanpassen aan een tempo dat voor jou prettig is. Het diploma dat je haalt is erkend door een externe exameninstelling voor de Uiterlijke Verzorgingsbranche en geeft je hierdoor de mogelijkheid om bijvoorbeeld in het buitenland te werken. Elk jaar weer hebben wij hoge slagingspercentages, waardoor jij zo min mogelijk geld kwijt bent aan examenkosten. De praktijklessen worden gegeven in CollegePoint in Amersfoort, het mooiste lesgebouw van Nederland.

 

 

 

 

Opleidingsspecificatie opleiding allround schoonheidsspecialiste

Vooropleiding Geregistreerd branchediploma schoonheidsspecialiste.
Aanbevolen studieduur 5 tot ... maanden*
Lesgeld vanaf € 1.395,-
Inschrijfkosten € 75,-
Examinerende instantie Exuive
Theorie-examens 4
Praktijkexamens 4
Portfolio ondernemen 1
Examenkosten Afhankelijk van de actuele prijzen van de examinerende instanties.
Lesboeken Geen, het benodigde lesmateriaal is in de opleiding opgenomen.
Stage Niet nodig.

 

* De genoemde studieduur geldt bij een gemiddeld studietempo. Uiteraard kun je sneller studeren als je dat wilt en zo de cursus sneller afronden of langzamer als dat je beter uitkomt.

** Kies je voor betaling in termijnen, dan wordt het totaalbedrag met 15% (deelbetalingskosten) verhoogd. Eventuele tussentijdse prijswijzigingen worden niet doorberekend.

Kosten

De kosten voor de opleiding allround schoonheidsspecialiste zijn inclusief studieboeken of -readers, (theorie-) en praktijklesdagen. De examen- en materiaalkosten vallen hier niet onder. Behalve het volgen van de praktijklesdagen op school moet je veel thuis oefenen om de praktijk zo goed mogelijk te leren beheersen. Daarom heb je voor deze brancheopleiding een materialenpakket nodig. Om teleurstellingen te voorkomen, wordt dat door de schoolshop van CollegePoint geleverd, tegen inkoopprijs (+ BTW). Een mooie bijkomstigheid hiervan is dat je nooit teveel betaalt en meteen je investeringen kunt terugverdienen.

 

 

Examen opleiding allround schoonheidsspecialiste

Alle examens worden afgenomen door Exuive, een onafhankelijke exameninstelling voor alle beroepen in de Uiterlijke Verzorgingsbranche. De examens worden afgenomen op de locatie van CollegePoint in Amersfoort, waar ook alle praktijklesdagen worden gevolgd. Exuive is door het ministerie van OC&W aangewezen als erkende exameninstelling. Je bent dus verzekerd van een goed branchediploma, waarmee je kunt doorleren en wat internationaal wordt erkend.

Bij Exuive worden alle theorie-examens digitaal afgenomen. Daarvoor betaal je geen extra kosten. Het voordeel van dit digitale examen is dat je meteen weet of je bent geslaagd of gezakt en wat je behaalde cijfer is. Bij onverhoopt zakken bestaat er een herexamenregeling. Daardoor kun je meteen herkansen.

Ook de praktijkexamens van Exuive zijn van hoge kwaliteit. De examens, of 'proeven van bekwaamheid', worden afgenomen door hoog opgeleide, vriendelijke assessoren, die je alle ruimte geven om te laten zien wat je kunt. Na dit examen krijg je een evaluatiegesprek, waarin je meteen hoort of je geslaagd bent of gezakt en wat eventueel beter kan. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent en hoeft je studie geen onnodige vertraging op te lopen.

Je kunt iedere tweede zaterdag van de maand, of twee weken later op dinsdagmiddag, één of meer theorie-examens afleggen. De praktijkexamens vinden iedere maand plaats. Alle examendata zijn vastgelegd. Een examen moet uiterlijk vier weken voor het examen zijn aangevraagd met een inschrijfformulier.

Vrijstellingen

Voor sommige onderdelen van de opleiding kom je in aanmerking voor vrijstelling. De examinerende instantie verleent deze vrijstelling. Als je in aanmerking denkt te komen voor één of meerdere vrijstellingen, geef je dit aan op het aanmeldingsformulier. Je dient hierbij een kopie van je diploma's en/of certificaten met cijferlijst toe te voegen op basis waarvan je denkt voor vrijstellingen in aanmerking te komen. Denk eraan dat deze diploma's niet ouder mogen zijn dan 5 jaar! Voor de aanvraag van een vrijstelling worden kosten doorberekend. Wil je hier meer informatie over? Bel of mail ons gerust.

 

 

MBO-opleiding schoonheidsspecialiste

Je kunt binnenkort bij Acuive kiezen voor een branche- of een MBO-opleiding schoonheidsspecialiste. Beide zijn erkend en waardevol. Voor wat betreft de vakinhoud zijn de branchediploma’s precies hetzelfde als de MBO-diploma’s. Ze hebben dezelfde vaktechnische eisen van het beroep zowel voor wat betreft de theorie als de praktijk en het ondernemen. 

De MBO- of crebodiploma’s hebben naast de vaktechnische onderdelen meer vakken. Dat zijn de generieke vakken zoals rekenen, Nederlandse- en Engelse taal en Loopbaan & Burgerschapverplichting (vroeger maatschappijleer). Daarnaast moet je voor een MBO-diploma stage lopen (dat heet BPV/beroepspraktijkvorming) en je moet één of meerdere keuzedelen volgen. 

Let op: de MBO-opleidingen worden op dit moment nog niet aangeboden door Acuive. Mocht je toch kiezen voor een MBO-opleiding, dan kun  je je het beste inschrijven bij een ROC.

Waarom zijn aanvullende examens nodig voor een MBO-diploma?

Een MBO-diploma valt onder de ‘Wet Educatie en Beroepsonderwijs’ (WEB). Die wet schrijft voor dat een MBO-opleiding niet alleen gericht is op het ontwikkelen van vakmanschap, maar ook op het kunnen meedoen in de maatschappij. En vervolgens toegang moet bieden tot een vervolgopleiding op een hoger niveau. Dit wordt de drievoudige kwalificering van het MBO genoemd: opleiden tot een beroep, opleiden tot burgers die volwaardig deelnemen aan de maatschappij en doorstromen naar een hoger onderwijsniveau. Taal- en rekenvaardigheden worden gezien als basisvaardigheden die nodig zijn om aan deze drie functies te kunnen voldoen.

Toelating

De opleiding allround schoonheidsspecialiste is een middenkaderopleiding op niveau 4. De brancheopleiding is voor iedereen toegankelijk die in het bezit is van een erkend diploma schoonheidsspecialiste.

Mocht je kiezen voor de MBO-opleiding allround schoonheidsspecialiste dan gelden daarnaast nog de volgende toelatingseisen:

 • Kaderberoepsgerichte leerweg: je hebt een diploma voor lbo, vbo of vmbo.
 • Theoretische leerweg: je hebt een diploma voor mavo of vmbo.
 • Gemengde leerweg: je hebt een diploma mavo-vbo of vmbo.
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste drie leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.
 • Je hebt een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.

Keuzedelen

Keuzedelen zijn nieuwe onderdelen van het MBO-diploma. Het is een verbreding of verdieping van de opleiding. Keuzedelen zijn ingevoerd door de minister van onderwijs, cultuur en wetenschappen (OC&W) om meer ruimte te bieden voor maatwerk aan de student. Aan elke opleiding zijn meerdere keuzedelen gekoppeld, waaruit een keuze gemaakt kan worden die past bij de situatie van de student.

 Beschikbare gekoppelde keuzedelen aan de MBO-opleiding allround schoonheidsspecialiste zijn:

 • Cosmetische camouflage.
 • Hairstyling.
 • Imagestyling.
 • ARBO, kwaliteitszorg en hulpverlening, niveau 4.
 • Pedicurebehandeling uitvoeren.
 • Sportmassage.
 • Visagie.

Specialisaties

Goed nieuws! Bij Acuive kun je na het volgen van de opleiding schoonheidsspecialiste uiteraard verder studeren voor allround schoonheidsspecialiste. Wil je liever niet de volledige opleiding volgen dan kun je ook elke specialisatie apart volgen. Daarnaast biedt Acuive ook andere specialisaties aan. Alle specialisaties zijn door Anbos erkend en sommige geven ook recht op vergoedingen van de ziektekostenverzekeraars. Eerder schreven wij al dit nieuwsbericht hierover.

Aanmelden kan via info@acuive.nl

 

Inschrijfformulier Opleidingen / Curussen

Via onderstaand formulier kun je je inschrijven voor een van onze opleidingen of cursussen. Kies eerst je opleiding of cursus. Vul vervolgens jouw persoonlijke gegevens in. Onderaan deze pagina kun je jouw inschrijving bevestigen, waarna je jouw lesmateriaal ontvangt en wij contact zullen opnemen.

Kijk voor de opleidingsspecificaties bij de desbetreffende cursus/ opleiding of themadag.

* = verplichte velden

Selecteer jouw opleiding / cursus*

Branchediploma Allround Schoonheidsspecialiste Prijs ineens: € vanaf 1395,-
Prijs per maand: € op aanvraag
(10 maanden)
Specialisatie Acne behandeling Prijs ineens: € vanaf 695,-
Prijs per maand: € op aanvraag
(10 maanden)
Specialisatie Spatadertherapie Prijs ineens: € vanaf 795,-
Prijs per maand: € op aanvraag
(10 maanden)
Specialisatie Huidverbeterende massage Prijs ineens: € vanaf 695,-
Prijs per maand: € op aanvraag
(10 maanden)
Specialisatie Oosterse massage (Shiatsu) Prijs ineens: € vanaf 695,-
Prijs per maand: € op aanvraag
(10 maanden)

Vul jouw persoonlijke gegevens in

Heeft u vragen over deze keuzes bel ons dan op: 088 - 37 45 400
Let op: betaling per maand of in termijnen is alleen mogelijk indien dit bij de opleiding is vermeld.
Ik heb de Algemene voorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord.*
Administratie- en inschrijvingskosten bedragen €75,- voor alle opleidingen en €25,- voor cursussen

Acuive kantoor

Acuive opleidingen bv
Hoofdkantoor
Dijkhuizen 13
7961 AE Ruinerwold
T: 088 - 37 45 400

 

Praktijklessen/examenlocatie

Praktijklessen/examenlocatie
CollegePoint
Recordweg 1
3821 AS AmersfoortT: 033 - 45 66 500

contact