We gebruiken Cookies om functies voor social media te bieden of om website verkeer te analyseren.
Privacyverklaring
 • Opleiding allround kapper, damesvak
 • Inhoud
 • Opleidingsspecificatie
 • MBO-opleiding

Opleiding allround kapper, damesvak?

Ben je al in het bezit van een diploma kapper en wil je binnen korte tijd doorgroeien naar allround kapper? Bij Acuive haal je een erkend diploma en kun je op verschillende manieren je opleiding allround kapper volgen. Wij bieden een betaalbare en flexibele kappersopleiding met:

 • Een erkend diploma, binnen 5 tot 10 maanden.
 • Flexibele studiemogelijkheden.
 • Een uitstekend uitzicht op een baan.
 • Een hoog slagingspercentage.
 • Hooggekwalificeerde docenten.
 • De modernste apparatuur.

De praktijklessen vinden plaats bij CollegePoint in Amersfoort; de mooiste praktijklocatie van Nederland. De praktijklesdagen zijn van 09.00 tot 17.00 uur op vrijdag of zaterdag.

Bij Acuive vind je de volgende erkende kappersopleidingen:

Is een opleiding allround kapper, damesvak iets voor jou?

Als je er over denkt de opleiding allround kapper te gaan doen, bedenk dan eens of de volgende kenmerken bij jou passen:

 • Je hecht veel waarde aan uiterlijke verzorging en bent geïnteresseerd in haarverzorging en haarmode.
 • Je houdt er van om je vakmanschap op creatieve wijze in te zetten.
 • Je voelt je verantwoordelijk voor je eigen werk en voor je klanten.
 • Je bent accuraat, klant- en resultaatgericht.
 • Je houdt ervan om met mensen om te gaan, contacten te leggen en te onderhouden.
 • Je kunt zelfstandig werken en bent ook bereid om flink aan te pakken. 

 

Inhoud opleiding allround kapper, damesvak

Tijdens de opleiding allround kapper krijg je alle kennis en vaardigheden die je later nodig hebt in je beroep en méér. De opleiding bestaat uit de volgende kerntaken:

 • Professioneel kleuren en ontkleuren.
 • Coupe knippen en snijden.
 • Watergolven met slagleggen (niveau 3).
 • Vlechten en opsteken.
 • Permanent.
 • Adviseren over en verkopen van producten en diensten.

Kies je eigen studiewijze

Bij Acuive kun je op verschillende manieren je opleiding allround kapper volgen. Je kunt ervoor kiezen om veel zelf te doen of juist veel klassikale lessen te volgen. Studeer je het liefste zelfstandig, in het tempo dat jij prettig vindt? Dan kies je voor de flexibele variant. Je volgt enkele klassikale praktijklesdagen op een moment dat het jou uitkomt. Wil je liever vaste contact momenten en meer klassikale bijeenkomsten? Dan kies je voor een klassikale variant. Je kunt kiezen uit de volgende studie mogelijkheden:

 • Flexibel € 1.195,-
 • Flexibel klassikaal € 1.695,-

Met ons persoonlijk studie advies ben jij verzekerd van de kappersopleiding die bij jou past! Wil je meer informatie over deze studiewijzen, inclusief de kosten, neem dan gerust contact met ons op, of bezoek één van onze open dagen. Je bent van harte welkom!

Praktijk- en Beroepsgericht onderwijs

Modern vakmanschap vereist meer dan alleen vakkennis. Daarom word je bij ons praktijk- en beroepsgericht opgeleid. We vinden het belangrijk dat je jezelf ook na je opleiding (financieel) kunt redden. Daar stemmen we onze lessen van de opleiding allround kapper dan ook op af.

Examen allround kapper, damesvak

Alle examens worden afgenomen door Exuive, een onafhankelijke exameninstelling voor alle beroepen in de Uiterlijke Verzorgingsbranche. De examens worden afgenomen op de locatie van CollegePoint in Amersfoort, waar ook alle praktijklesdagen worden gevolgd. Exuive is door het ministerie van OC&W aangewezen als erkende exameninstelling. Je bent dus verzekerd van een vakdiploma waarmee je kunt doorleren en wat internationaal wordt erkend.

Bij Exuive worden alle theorie-examens digitaal afgenomen. Daarvoor betaal je geen extra kosten. Het voordeel van dit digitale examen is dat je meteen weet of je bent geslaagd of gezakt en wat je behaalde cijfer is. Bij onverhoopt zakken bestaat er een herexamenregeling. Daardoor kun je meteen herkansen.

Ook de praktijkexamens van Exuive zijn van hoge kwaliteit. De examens, of 'Proeven van Bekwaamheid', worden afgenomen door hoog opgeleide, vriendelijke assessoren die je alle ruimte geven om te laten zien wat je kunt. Na dit examen krijg je een evaluatiegesprek waarin je meteen hoort of je geslaagd bent of gezakt en wat eventueel beter kan. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent en hoeft je studie geen onnodige vertraging op te lopen. 

Je kunt iedere tweede zaterdag van de maand, of twee weken later op dinsdagmiddag, één of meer theorie-examens afleggen. De praktijkexamens vinden iedere maand plaats. Alle examendata zijn vastgelegd. Een examen moet uiterlijk vier weken voor het examen zijn aangevraagd met een inschrijfformulier.

Vrijstellingen

Voor sommige onderdelen van de kappersopleiding kom je in aanmerking voor vrijstelling. De examinerende instantie verleent deze vrijstelling. Als je in aanmerking denkt te komen voor één of meerdere vrijstellingen, geef je dit aan op het aanmeldingsformulier. Je dient hierbij een kopie van je diploma's en/of certificaten met cijferlijst toe te voegen op basis waarvan je denkt voor vrijstellingen in aanmerking te komen. Denk eraan dat deze diploma's niet ouder mogen zijn dan 5 jaar! Voor de aanvraag van een vrijstelling worden kosten doorberekend. Wil je hier meer informatie over? Bel of mail ons gerust.

  

 

Opleidingsspecificatie allround kapper, damesvak

Vooropleiding

Kappersopleiding 
Aanbevolen studieduur 10 maanden*
Lesgeld Vanaf € 1.195,-
   
Inschrijfkosten € 75,-
Examinerende instantie Exuive examens
Theorie-examens 2
Praktijkexamens techniek 3
Proeve van bekwaamheid 1
Examenkosten Afhankelijk van de actuele prijzen van de examinerende instantie
Studieboeken Geen, het benodigde lesmateriaal is in de opleiding opgenomen
Stage Niet nodig

  

* De genoemde studieduur geldt bij een gemiddeld studietempo. Uiteraard kan je sneller studeren als je dat wilt en zo de cursus vlugger afronden, of langzamer als je dat wenst.

** Kies je voor betaling in termijnen, dan worden de kosten met 15% (deelbetalingskosten) verhoogd. Eventuele tussentijdse prijswijzigingen worden niet doorberekend.

Kosten

De kosten voor de opleiding allround kapper, damesvak zijn inclusief studieboeken of -readers, (studie-) en praktijklesdagen. De examen- en materiaal kosten vallen hier niet onder. Behalve het volgen van de praktijklesdagen op school moet je veel thuis oefenen om ook de praktijk zo goed mogelijk te leren beheersen. Daarom heb je voor deze opleiding een materiaalpakket nodig. Om teleurstellingen te voorkomen, wordt dat door de school geleverd. Een mooie bijkomstigheid hiervan is dat je meteen je investeringen kunt terugverdienen.

Onze opleiding allround kapper is vrijgesteld van BTW en onder voorbehoud van prijswijzigingen door derden.

 

 


MBO-opleiding kapper

Je kunt binnenkort bij Acuive kiezen voor een vak- of een MBO-opleiding kapper. Beide zijn erkend en waardevol. Vakinhoudelijk zijn de vakdiploma’s precies hetzelfde als de MBO-diploma’s.

De MBO- of crebodiploma’s hebben naast de vaktechnische onderdelen nog andere vakken. Dat zijn de generieke vakken zoals rekenen, Nederlandse- en Engelse taal en de Leren & Burgerschapverplichting (vroeger maatschappijleer). Daarnaast moet je voor een MBO-diploma stage lopen (dat heet BPV/beroepspraktijkvorming) en je moet een of meerdere Keuzedelen volgen.

Let op: op dit moment worden de MBO-opleidingen nog niet aangeboden door Acuive. Mocht je kiezen voor een MBO-opleiding, dan kun je je het beste inschrijven bij een ROC. 

Voor een brancheopleiding kun je uitstekend terecht bij Acuive. 

Waarom zijn aanvullende examens nodig voor een MBO-diploma?

Een MBO-diploma valt onder de ‘Wet Educatie en Beroepsonderwijs’ (WEB). Die wet schrijft voor dat een MBO-opleiding niet alleen gericht is op het ontwikkelen van vakmanschap, maar ook op het kunnen meedoen in de maatschappij. Verder biedt het diploma toegang tot een vervolgopleiding op een hoger niveau. Dit wordt de drievoudige kwalificering van het MBO genoemd: opleiden tot een beroep, opleiden tot burgers die volwaardig deelnemen aan de maatschappij en doorstromen naar een hoger onderwijsniveau. Taal- en rekenvaardigheden worden gezien als basisvaardigheden die nodig zijn om aan deze drie functies te kunnen voldoen.

Toelating

De opleiding allround kapper is een vakopleiding op niveau 3. De opleiding allround kapper is voor iedereen toegankelijk die in het bezit is van een erkend diploma kapper (basis/junior). Mocht je kiezen voor een MBO-opleiding kapper dan gelden daarnaast nog de volgende toelatingseisen:

 • Kaderberoepsgerichte leerweg: je hebt een diploma voor lbo, vbo of vmbo.
 • Theoretische leerweg: je hebt een diploma voor mavo of vmbo.
 • Gemengde leerweg: je hebt een diploma mavo-vbo of vmbo.
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste drie leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.
 • Je hebt een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.

Keuzedelen

Zoals je eerder hebt kunnen lezen is het bij een MBO-opleiding kapper wettelijk verplicht om één of meer keuzedelen te volgen. Keuzedelen zijn nieuwe onderdelen van het MBO-diploma. Het is een verbreding of verdieping van de opleiding. Keuzedelen zijn ingevoerd door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OC&W) om meer ruimte te bieden voor maatwerk voor de student. Aan elke opleiding zijn meerdere keuzedelen gekoppeld waaruit een keuze gemaakt kan worden die past bij de situatie van de student.

De op dit moment beschikbare gekoppelde keuzedelen aan de MBO-opleiding kapper zijn:

 • ARBO, kwaliteitszorg en hulpverlening, niveau 3.
 • Barbier.
 • Imagestyling.
 • Nagelstyling.
 • Visagie.
 • Extra examen eisen MBO-diploma Allround Kapper, niveau 3
 • Nederlands
 • Centraal examen: lees- en luistervaardigheden.
 • Schoolexamens: spreken, gesprekken voeren en schrijven.

Rekenen

 • Centraal examen getallen, verhoudingen, meten en meetkunde, verbanden.

Beroeps praktijkvorming

 • Bewijsstukken BPV.

Loopbaan en burgerschap

 • Bewijsstukken inspanningsverplichting

Keuzedelen

 • Theorie- en praktijkexamens voor de keuzedelen.

Inschrijfformulier Opleidingen / Curussen

Via onderstaand formulier kun je je inschrijven voor een van onze opleidingen of cursussen. Kies eerst je opleiding of cursus. Vul vervolgens jouw persoonlijke gegevens in. Onderaan deze pagina kun je jouw inschrijving bevestigen, waarna je jouw lesmateriaal ontvangt en wij contact zullen opnemen.

Kijk voor de opleidingsspecificaties bij de desbetreffende cursus/ opleiding of themadag.

* = verplichte velden

Selecteer jouw opleiding / cursus*

Vakdiploma Allround Kapper, damesvak Prijs ineens: € vanaf 1195,-
Prijs per maand: € op aanvraag
(10 maanden)

Vul jouw persoonlijke gegevens in

Heeft u vragen over deze keuzes bel ons dan op: 088 - 37 45 400
Let op: betaling per maand of in termijnen is alleen mogelijk indien dit bij de opleiding is vermeld.
Ik heb de Algemene voorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord.*
Administratie- en inschrijvingskosten bedragen €75,- voor alle opleidingen en €25,- voor cursussen

Acuive kantoor

Acuive opleidingen bv
Hoofdkantoor
Dijkhuizen 13
7961 AE Ruinerwold
T: 088 - 37 45 400

 

Praktijklessen/examenlocatie

Praktijklessen/examenlocatie
CollegePoint
Recordweg 1
3821 AS AmersfoortT: 033 - 45 66 500

contact